Poteter er en av grønnsakene som oftest dukker opp på middagsbord rundt om i Danmark.
Og det er ikke overraskende, for poteter er både billige, smakfulle, kalorifattige og sunne.
Spesielt helsen til poteter skinner igjennom, da poteter er en kilde til mange verdifulle mineraler som kalium, magnesium, kalsium, fosfor og jern.
Poteter inneholder også nesten alle vitaminer, inkludert et svært høyt innhold av vitamin C.
Men ifølge mange dansker er ikke en ukokt potet spesielt appetittvekkende med mindre den er kokt. Derfor blir de ofte kokt eller bakt før de spises.
Koker du potetene dine ofte, må du lese nøye nå.
Det kokte potetvannet har utrolige egenskaper, og det er synd å la potetvannet renne ned i vasken.
Du kan bruke den som en trygg organisk gjødsel for plantene i hagen.
Vanner du plantene dine med potetvann en gang i uken, vil du oppleve effekten allerede etter en måned.
I videoen nedenfor kan du se en mann som bare bruker potetvannet til å vanne plantene sine: