Nesten alle heller det ned i vasken: Det er gull verdt for plantene dine

24/06/2024 22:06

Sofie

LIVSSTIL
Foto: YouTube
Foto: YouTube
Når du finner ut hvordan du bruker det spesielle vannet, slutter du å helle det ned i vasken.

I de daglige rutinene på kjøkkenet kan enkelte skjulte skatter lett overses. En av disse skjulte skattene er eggevann; det vil med andre ord si, vannet som er igjen i kasserollen etter at du har kokt eggene dine.

Det viser seg at det kan være gull verdt for plantene dine, og effekten er definitivt ikke noe du vil gå glipp av.

Når egg kokes, overfører skallene deres verdifulle næringsstoffer til vannet. Disse næringsstoffene, som inkluderer kalsium og andre mineraler, er avgjørende for plantehelsen.

I stedet for å helle ut dette næringsrike vannet, anbefales det å la det avkjøles og deretter bruke det til å vanne inneplanter – og dette har flere fordeler.

For det første er det en økonomisk løsning da den reduserer behovet for kommersiell plantegjødsel.

For det andre er det et steg mot en mer bærekraftig livsstil, hvor kjøkkenrester resirkuleres på en miljøvennlig måte.

Videre understreker dette "trikset" viktigheten av å revurdere våre daglige vaner og deres innvirkning på miljøet.

Ved å gjøre et tilsynelatende ubrukelig biprodukt til en verdifull ressurs, kan vi ta små, men betydelige skritt mot en mer bærekraftig fremtid.

Så neste gang du koker egg, husk å gi potteplantene dine en gave i form av det avkjølte eggevannet.

Se mer om trikset i videoen under.