Det er alltid tid til å spise ostekake – men å lage den selv krever mye arbeid. Hvis du har lyst på himmelske bakevarer, men ikke vil bruke mye tid på kjøkkenet, er disse ostekakevaflene perfekte for deg.
Deigen blandes på kun 5 minutter. Og smaken er fantastisk. Hva gjør at de smaker så fantastisk ostekake? Mye kremost i deigen, fin sitronsmak og vanilje! Prøv oppskriften og unn familien eller gjestene med denne godbiten fra vaffeljernet.
Ingredienser:
450 g kremost
4 egg
100 g sukker
1 ss sitronsaft
1 ts vaniljesukker
150 g mel
1 ts bakepulver
1 klype salt
Olje for smøring
Glasur til strø
Slik gjør du:
Pisk kremost, egg, sukker, sitronsaft og vaniljesukker grundig med en visp.
Bland mel, bakepulver og salt sammen. Tilsett melblandingen gradvis i kremostblandingen og rør kort for å danne en homogen vaffelrøre.
Forvarm vaffeljernet og smør det med olje. Legg 2-3 ss røre i midten av vaffeljernet pr vaffel. Stek i ca. 5 minutter, til vaflene er gyllenbrune.
Praktiske tips til ostekakevafler:
For å unngå at vaflene brenner seg, må ikke vaffeljernet settes for varmt. Forvarm enheten på høyeste innstilling, skru den ned til middels varme og smør den før du heller i den første batchen med røre.
I et hjertevaffeljern blir ostekakevaflene spesielt sprø. I et belgisk vaffeljern smaker de mer som ostekake. For jevnstore vafler, hell alltid samme mengde røre i vaffeljernet.
For å unngå at vaflene blir myke etter steking, server dem umiddelbart eller la dem avkjøles på en rist. For ekstra friskhet kan du rive litt sitronskall (fra en økologisk sitron) inn i deigen.