Du gjenkjenner helt sikkert situasjonen. Du har kjøpt en avokado, men når du skjærer den over så er den enten umoden eller altfor moden. Det kan være litt av en kunst å finne en avokada som bare er helt perfekt.
Men det er heldigvis hjelp å hente, hvis du har kommet hjem med en steinhard avokado. Dette enkle trikset skal nemlig gjøre den spiseklar i løpet av bare 10 minutter.
Det eneste du trenger er sølvpapir og en ovn.
Slik gjør du:
- Varm opp ovnen til 100 grader.
- Pakk hele avokadoen inn i sølvpapir, og legg den på et stekebrett.
- Sett stekebrettet midt i ovnen og varm avokadoen i cirka 10 minutter.
- Ta avokadoen ut og fjern sølvpapiret.
- La avokadoen avkjøles i kjøleskabet.
- Nå skal din harde avokado være klar til å bli spist.
Hvis du vil unngå å komme hjem med en hard avokado, kan du også prøve å føle deg frem i butikken. Avokadoen er moden når den er ganske fast, men samtidig gir litt etter når du trykker forsiktig på den.