I USA ble en studie nylig fullført ved hjelp av identiske tvillinger og ba en om å spise vegansk i åtte uker, mens den andre spiste et normalt kosthold med grønnsaker, kjøtt og fisk.
Og resultatet var mildt sagt sjokkerende.
Etter at studien var ferdig, kunne forskerne fastslå at de som spiste veganske dietter opplevde senket kolesterol, LDL, bedre blodsukkernivå og vekttap.
Deretter utdypet hovedforfatter Christopher Gardner, en forskningsprofessor i medisin ved Standford, funnene til CNN.
"Det var en 10 til 15 prosent reduksjon i LDL-kolesterol, en 25 prosent reduksjon i insulin og en 3 prosent reduksjon i kroppsvekt på bare åtte uker. Alt ved å spise vegansk mat uten animalske produkter.»
Han forklarer at riktig plantebasert kosthold godt kan vise seg å være høyere i fiber, vitaminer, mineraler og fytonæringsstoffer - et planteinnhold som antas å styrke hjernen, bein, hjerte og øyne og redusere risikoen for alvorlige sykdommer.
Samtidig synes de det er viktig at du ikke trenger å bli fullblods veganer med en gang for å dra nytte av studien:
"Selv om denne studien fant at et vegansk kosthold kan gi ekstra fordeler sammenlignet med et sunt altetende kosthold, betyr det ikke at alle skal bli veganer eller vegetarianer."
I stedet mener han at studien bidrar til å støtte budskapet om å kutte ned på kjøtt og animalske biprodukter sakte, litt etter litt - fordi det også kan være ulemper med vegansk kosthold:
"For å være ærlig hadde tvillinger på vegansk diett mindre tilfredshet fordi det var så restriktivt. Så det er definitivt en bakside til mynten når de er som, "Å, jeg kunne ha spist mer, men jeg var bare ikke sulten på mer korn og mer grønnsaker."