Friske urter kan virkelig løfte smaken på maten din. Urter som basilikum, koriander, rosmarin og persille er vanlige gjengangere på handlelista.
Problemet?
De holder seg ikke friske særlig lenge. Etter noen få dager i kjøleskapet blir de ofte visne, brune og ubrukelige.
Det skriver Express.
Men ifølge en ekspert på sosiale medier finnes det et superenkelt triks som gjør at du kan bevare urtene i flere måneder.
TikTok-profilen Chantel Mila, kjent for sine smarte tips om rengjøring og matoppbevaring, deler et knep som kan forandre måten du oppbevarer urter på.
Alt du trenger er:
En iskubebrett
Litt olivenolje (eller vann)
Hun viser hvordan hun legger små biter av rosmarin i hvert rom i isbitbrettet, og heller over olivenolje til det dekker helt. Deretter settes brettet i fryseren. Når du senere trenger urtene, kan du bare tine en kube – eller hive den rett i panna hvis du vil ha raskt resultat. Oljen smelter, og du får med både smak og aroma.
Du kan også bruke vann i stedet for olje, spesielt hvis du ikke skal bruke dem til steking. Poenget er at urtene må dekkes helt av væsken før de fryses, for at de skal holde seg ferske.
Dette enkle trikset gjør at urtene kan holde i flere måneder – perfekt hvis du har kjøpt inn masse friske urter, men ikke rekker å bruke dem opp med en gang.
Videoen med dette tipset, og mangle flere, kan du se nedenfor.
