3 enkle triks: Slik holder du osten frisk lenger

04/06/2024 12:00

Sofie

Mat
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Hvis du oppbevarer den riktig, kan de vare i opptil 6 uker.

Mange nordmenn liker ost, men å holde den fersk kan være en utfordring, spesielt når den har en tendens til å forringes raskt.

Heldigvis for oss finnes det en rekke enkle og økonomiske metoder som kan forlenge ostens holdbarhet med opptil seks uker. Her er noen av de beste tipsene for å holde osten frisk lenger.

Ifølge matlagringsekspert Briony May-Williams spiller visse dagligdagse ingredienser en viktig rolle for å forlenge levetiden til oster.

1. Oppbevaring med hvit eddik

Hvit eddik, en mild syre, kan drepe omtrent 82 prosent av muggarter, noe som gjør det til et effektivt middel mot mugg på ost. Dypp et stykke papirhåndkle i hvit eddik og legg det i en forseglet pose med osten. Dette påvirker ikke smaken og forlenger levetiden til ostene med opptil seks uker.

2. Sukkerbiter holder osten frisk

Overfør åpnet ost til en lufttett matoppbevaringsboks og legg to sukkerbiter i. Sukkerbiter absorberer overflødig fuktighet og forhindrer at osten "setter", og forlenger friskheten.

3. Saltlake til fetaost

For fetaostelskere anbefales det å oppbevare fetaosten i saltlake. Bland to teskjeer salt med kaldt vann slik at det løses helt opp. Hell blandingen over fetaosten i en sterilisert murboks til osten er helt dekket. Denne metoden kan forlenge friskheten til fetaosten med opptil tre uker.

Siste tips

Disse enkle lagringsmetodene kan bidra til å forlenge friskheten og redusere matsvinnet hjemme.

Husk alltid å teste nye lagringsmetoder på en liten mengde ost for å sikre at de fungerer som tiltenkt i ditt spesifikke kjøleskap.

Kilde: Express

Læs også:

Forlot REMA 1000 med full handlekurv uten å betale: Så skjedde det utenkelige Hendelsen har nå fått mye oppmerksomhet på Facebook.
Fem mobiltelefoner som er verdt en formue Har du fortsatt gamle mobiltelefoner liggende hjemme? Blant dem kan det være et ekte samleobjekt, som er verdt mye penger.