Amerikanske pannekaker: Direkte fra Unite`en

27/02/2025 12:00

Hanne

MAT
foto: Sara Johannessen / Matprat
foto: Sara Johannessen / Matprat
Ja, ikke helt da. Vi lager de her hjemme også.

AKKURAT NÅ LESER ANDRE OGSÅ

Det drypper med lønnesirup, du.

Amerikanske pannekaker er tykke og luftige og serveres ofte til frokost, gjerne med lønnesirup.

Amerikanske pannekaker er kanskje den mest populære frokosten i USA - iallfall på film. De kan også kalles hotcake, griddlecake eller flapjack. 

Ingredienser (ca 12 pannekaker):

1 porsjon gir ca. 12 pannekaker

  • 4 stk. egg

  • 5 dl melk

  • 6 dl hvetemel

  • 4 ts bakepulver

  • 1 ts salt

  • 2 ss sukker

  • 100 g smeltet smør

Fremgangsmåte:

1. Visp sammen melk og egg i en bolle.

2. Visp inn hvetemel, bakepulver, sukker og salt til du har en glatt røre. Rør inn det smeltede smøret.

3. Varm en stor stekepanne og ha i litt smør. Hell ca 1/2 dl røre i pannen av gangen og stek èn og èn pannekake. Snu dem forsiktig når begynner å stivne på overflaten. Pannekakene skal være gyllenbrune og luftige.

4. Legg pannekakene på en tallerken og hold dem varme under et klede til alle er stekt.

Server de nystekte pannekakene med lønnesirup, en klatt smør eller rørte bær og rømme.

Oppskriften er hentet fra Matprat.no.

Sulten på mer? Sjekk ut vår MAT-SEKSJON!

Læs også:

Hva brukes det tredje rommet i vaskemaskinen din til? Få vet det, men her er svaret Vi vasker alle klær, men det viser seg at mange av oss plasserer vaskemiddelet feil i maskinens rom. Det største mysteriet er imidlertid det tredje rommet. Hva brukes det til? Her får du svaret:
Rengjøringseksperten avslører: Så enkelt kan du forhindre at fluer kommer inn i hjemmet ditt Rengjøringsekspert Polly Shearer, har avslørt hvordan du kan holde fluer borte fra hjemmet ditt ved hjelp av to planter.