Bakte poteter er den perfekte middagen når du ikke orker å lage mat, men det er få ting verre enn når denne solide retten kommer ut av ovnen soggy og smakløs.
Hvis du vil at de bakte potetene dine skal bli sprøere og mer smakfulle, må du trekke ut fuktigheten mens de steker og sørge for at damp ikke gjør skallet mykt.
Jeanine, en kokebokforfatter og skaperen av mat bloggen "Love & Lemons", har delt at den beste måten å sikre at potetene blir "perfekte", er å drysse dem med salt.
Hun sier:
“Denne oppskriften på saltbakte poteter forandret alt for meg. Her blir poteten selve hovedattraksjonen. Misforstå meg rett, litt smør eller rømme kan gjøre underverker, men potetene kommer ut av ovnen med perfekt sprø, smakfulle skall og kremete, varme innside som smaker nydelig akkurat som de er.”
Poteter inneholder mye vann, så ved å bruke salt trekkes noe av fuktigheten ut. Dette reduserer damp rundt overflaten og hjelper dem med å bli sprø.
Ikke bare forbedrer salt teksturen på bakte poteter, det gjør dem også enda mer smakfulle ved å trekke ut de naturlige smakene i potetene og gjøre dem fyldigere.
Slik lager du den perfekte bakte poteten
Start med å forvarme ovnen til 200 °C og legg bakepapir på et stekebrett.
Ikke pakk poteten inn i aluminiumsfolie, da dampen ikke vil slippe ut, og det er større sjanse for at poteten eksploderer mens den steker i ovnen.
Skrubb potetene godt under rennende vann og tørk dem med kjøkkenpapir. Bruk en gaffel til å stikke mange hull i overflaten slik at dampen kan slippe ut.
Deretter gnir du potetene inn med olivenolje og strør rikelig med salt over dem.
Jeanine sier:
“Å dekke potetene med salt gjør skallet ekstra sprøtt og smakfullt. I tillegg, med litt av det salte skallet i hver bit, trenger du ikke bekymre deg for å krydre potetkjøttet mens du spiser.”
Stek i ovnen i 45 til 60 minutter til skallet er sprøtt, og du enkelt kan stikke en gaffel inn i potetene.
Hvor lang tid det tar å steke poteten avhenger av hvor stor den er og hva slags ovn du har, så ikke bekymre deg hvis det tar litt lenger tid.