Bananbrød blir saftigere og mer smakfullt enn noensinne med én uvanlig ingrediens

13/03/2025 12:00

Hanne

MAT
foto: Shutterstock
foto: Shutterstock
Etter å ha prøvd utallige oppskrifter, hevder en bakeekspert at det finnes én "mirakel-ingrediens" som gjør bananbrødet perfekt hver gang.

AKKURAT NÅ LESER ANDRE OGSÅ

Bananbrød er en populær søt bakst laget med overmodne bananer.

Det er enkelt å lage når du har lyst på noe søtt, men ved å tilsette én ekstra ingrediens blir det enda bedre.

Selvlærte Mandy Rivers, som driver bloggen South Your Mouth, har bakt utallige varianter av bananbrød gjennom årene. Ifølge henne er hemmeligheten til et ekstra rikt og smøraktig bananbrød å tilsette:

Majones(!?)

Hun forklarer at majones er nøkkelen til et utrolig saftig brød som holder seg ferskt lenge. Mandy sier at det kanskje høres uvant ut, men at resultatet taler for seg selv.

Majones gjør bananbrødet ekstra mykt fordi det inneholder både egg og olje, som reagerer med bakepulveret i oppskriften og gir en silkemyk konsistens.

Mandy forsikrer at smaken ikke blir påvirket, og at bananbrødet forblir saftig i flere dager.

Ingredienser:

  • 1/3 kopp smør, romtemperert

  • 1 kopp sukker

  • 1/2 kopp majones

  • 1 ts vaniljeekstrakt

  • 2 egg

  • 3 store overmodne bananer

  • 1 1/2 kopp hvetemel

  • 1 ts bakepulver

  • 1/2 ts salt

Fremgangsmåte:
Forvarm ovnen til 180 grader og smør en brødform med smør og bakepapir.

Visp sammen majones, smør, vaniljeekstrakt, sukker og egg til en jevn blanding.

Mos bananene i en egen bolle til de får en glatt konsistens, og visp deretter bananpureen inn i røren.

Sikt hvetemel, bakepulver og salt sammen i en annen bolle. Vend forsiktig melblandingen inn i røren, men ikke rør for mye.

Hell røren over i den klargjorte brødformen og stek i 55 til 65 minutter, til overflaten er gyllenbrun.

Bananbrødet er ferdig når en tannpirker stukket i midten kommer ut ren, uten klissete deig.

La brødet avkjøle seg i formen før servering. Mandy anbefaler å vente fordi brødet blir enda mer saftig dersom det får kjøle seg ned i formen. Det holder seg mykt og ferskt i flere dager.

Oppskriften er hentet fra Express.

Sulten på mer? Sjekk ut vår MAT-SEKSJON!