En deilig kake som består av bare tre ingredienser, er en drøm for enhver kakeelsker.
Her får du oppskriften på en herlig cheesecake som bokstavelig talt ikke inneholder annet enn tre ingredienser, så den er også billig å lage.
Cheesecake med kun 3 ingredienser
Cheesecaken er en japansk delikatesse som har vært populær i noen år. Du kan variere smaken med ulike typer kremost.
Prøv en sjokoladeversjon ved å erstatte hvit sjokolade med mørk sjokolade. Kaken kan pyntes festlig med bær, frukt eller spiselige blomster.
Til cirka 6 personer
Forberedelsestid: ca. 1 time og 55 minutter, aktiv tid: ca. 30 minutter
Ingredienser:
4 egg
140–150 g hvit sjokolade
200 g kremost, f.eks. smaksatt med vanilje eller sitron
Fremgangsmåte:
Kle bunnen av en springform (ca. 23 cm i diameter) med bakepapir. Kaken skal bakes i vannbad, så pakk formen inn i folie for å unngå vann i kantene.
Forvarm ovnen til 175 grader (over- og undervarme).
Skill eggehvitene fra plommene i hver sin bolle. Pass på at det ikke kommer plomme i eggehvitene.
Pisk eggehvitene stive – de er klare når skummet blir i bollen selv om du snur den på hodet.
Smelt hvit sjokolade i mikrobølgeovnen. Bryt sjokoladen i mindre biter og smelt i intervaller på ca. 20 sekunder, rør mellom hver omgang til sjokoladen er smeltet.
Pisk eggeplommene godt, ca. 5 minutter. Tilsett smeltet sjokolade og litt myknet kremost. Pisk raskt til en glatt masse.
Vend eggehvitene forsiktig inn i sjokolade- og kremostblandingen i tre omganger. Rør så lite som mulig, men til deigen er glatt.
Hell deigen i formen og spre jevnt ut. Plasser formen i en større form og hell vann i den store formen slik at vannet når ca. 2 cm opp.
Stek kaken i ovnen i 25 minutter. Hold øye med overflaten. Skru av ovnen og la kaken stå i ovnen i ytterligere 30 minutter.
La kaken avkjøles helt eller sett den i kjøleskapet i en dag eller to. Server den som den er, eller pyntet med bær eller frukt.
Sulten på mer? Sjekk ut vår MAT-SEKSJON!