For det første er det viktig at du ikke oppbevarer brød i kjøleskapet. Dette kan fort gjøre brødet gammelt og seigt, fordi stivelsen i brødet krystalliserer ved lave temperaturer.
Likevel pleier mange å oppbevare den i kjøleskapet. Du må imidlertid unngå å gjøre det i fremtiden hvis du gjør det nå.
Oppbevar brødet i en lufttett beholder, for eksempel en plastpose eller en brødboks. Dette forhindrer at brødet tørker ut eller blir muggent.
Lukk emballasjen godt etter hver bruk, slik at det ikke kommer luft inn i den. Hvis du ikke husker å gjøre dette, kan brødet ditt ende etter veldig kort tid.
Oppbevar brødet ditt på et kjølig, tørt og mørkt sted. Derfor er det alltid best å sørge for å oppbevare brødet ditt et sted som et skap eller skuffe. Unngå direkte sollys eller varmekilder som kan føre til at brødet ødelegges raskere. Det skriver Senest.
Av denne grunn er det viktig at du ikke oppbevarer den i en skuff eller et skap som står rett under, over eller ved siden av en ovn. Dette er en feil som mange gjør, og da blir de overrasket over at brødet deres ikke varer lenge. Hvis du har gjort dette så langt, må du unngå å gjøre det i fremtiden.
Med disse enkle tipsene kan du holde brødet ditt ferskt og smakfullt lenger. Slik kan du nyte en deilig brødskive hver dag, uten å måtte kjøpe nytt brød i supermarkedet eller hos bakeren hver eller annenhver dag.