Du kjenner rutinen. Du har kuttet alle grønnsakene dine i perfekte biter, krydret dem og stekt dem i akkurat passe lang tid, slik at de blir tilberedt akkurat. Eller kanskje du har glemt det og la dem stå i ovnen litt ekstra tid – her er det ingen som dømmer deg.
Og likevel mangler de den sprø overflaten du hadde håpet på når du tok dem ut av ovnen. Kanskje er de til og med litt på den slurvete siden, noe som ikke gjør dem spesielt attraktive.
Uansett om du gledet deg til sprø blomkål, rosenkål eller poteter, er skuffelsen til å ta og føle på. Heldigvis finnes det en måte å forhindre at denne katastrofen skjer, og det krever bare en felles ingrediens som de fleste allerede har i kjøkkenskapene sine.
Hvis du vil sørge for at de stekte grønnsakene dine blir perfekte hver gang, trenger du ikke lete lenger enn til den pålitelige maisstivelsen.
Hvordan bruke maisstivelse til sprøstekte grønnsaker
Prosessen med å bruke denne vanlige ingrediensen til å lage sprøstekte grønnsaker kunne ikke vært enklere. Etter å ha kastet grønnsakene dine med krydder og olje eller smeltet smør, tilsett et lett dryss maisstivelse før du kaster og steker som vanlig over høy varme.
Du kan bruke denne teknikken for å få ethvert utvalg av stekte grønnsaker til akkurat den rette konsistensen. Dette gjelder enten det er en blanding av gulrøtter, poteter, løk eller blomkål – eller til og med bare en enkelt grønnsak som skal skinne av seg selv.
Ved å bruke maisstivelse er du ganske garantert at rosenkålen din blir sprø, brokkolien din blir sprø, og du slipper å bekymre deg for om squashen din vil ende opp med å presses.
Den skjulte mesteren på kjøkkenet ditt
Det kan virke litt rart at den samme ingrediensen som tykner sauser og sauser, lager myke småkaker og holder kjøttet fuktig og mørt, også kan gi deg sprøstekte grønnsaker. Men det er sant. Maisstivelse har så mange forskjellige bruksområder at det gjør den til den ubesunge helten på kjøkkenet.
Bob's Red Mill forklarer at dette er fordi den er uovertruffen når det kommer til mangefasettert stivelse. I tillegg til å være en utmerket stivelse for å tykne og perfeksjonere teksturer, er maisstivelse stort sett nøytral i lukt og smak.
Og det hjelper også å unngå klumper, siden maisstivelse absorberer fuktighet fra maten den er tilsatt. Dette er grunnen til at det brukes i rører til mange frityrstekt mat.
Denne evnen til å absorbere fuktighet er også nøkkelen til hvorfor stivelsen hjelper grønnsaker til å beholde sin sprøhet i ovnen. Så hvorfor ikke prøve maisstivelse?