Denne frukten til frokost kan bekjempe oppblåsthet og løfte humøret ditt

04/06/2024 18:00

Sofie

MAT
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Eksperter har snakket om fordelene med kiwi. Spesielt etter perioder med overspising som ferier, da det gir bedre fordøyelse og mindre oppblåsthet.

Å spise en kiwi til frokost eller før (eller etter) et proteinrikt måltid bidrar til å redusere oppblåsthet, men det er ikke alt.

Denne frukten har mange fordeler, og ikke bare for fordøyelsessystemet, men også for huden og følelsesmessig velvære. Ernæringseksperter bekrefter dette, skriver Vogue.

La oss starte med fordelen, siden teamet av ernæringsfysiologer fra Clínica Mira + Cueto anbefaler denne frukten på det sterkeste etter perioder med overspising som ferier, siden 'den har gunstige effekter på mage-tarm-nivå, og forbedrer magebetennelse relatert til fordøyelsesproblemer , forstoppelse og endring av mikrobiota'.

Kiwi jobber med problemer med oppblåsthet på grunn av det høye innholdet av løselige og uløselige fibre.

«Som et resultat holder den på vann, øker avføringsmassen og forbedrer transporten av mat og væsker gjennom fordøyelsessystemet, kontrollerer forstoppelse og forbedrer betennelser som vanligvis oppstår i disse tilfellene», sto det.

Det er en av de beste fruktene å spise etter ferien

Kiwi er alltid en utmerket mat, men spesielt etter perioder med overspising. Derfor anbefaler Clínica Mira + Cueto til og med å spise to om dagen i disse periodene. Her er noen av de fordelaktige egenskapene til kiwi, i tillegg til dens evne til å redusere oppblåsthet:

  • Det er mettende takket være det høye plantefiberinnholdet og «hjelper med å kontrollere kolesterolet når det er for høyt på grunn av overspising», forklarte de

  • Løser og forebygger forstoppelse etter perioder med endrede vaner

  • Det er en frukt rik på antioksidanter som bidrar til å bekjempe frie radikaler. "Etter ferien har vi blitt utsatt for mye sol, noe som resulterer i en økning i frie radikaler, som vi må nøytralisere for å kontrollere oksidative prosesser og aldring," forklarte de.

  • På grunn av det høye innholdet av vitamin C (mer enn sitrusfrukter) og andre vitaminer som forbedrer egenskapene, styrker kiwi immunforsvaret og bidrar til å forhindre virusinfeksjoner

Fordeler med kiwi: Dens "emosjonelle" egenskaper

Det er bevist at kiwi også kan forbedre ditt følelsesmessige velvære fordi den blant annet inneholder melatonin.

Faktisk har søvnekspert Theresa Schnorbach satt sammen en liste over matvarer som hjelper deg å sove bedre (i samarbeid med Emma - The Sleep Company) og har plassert kiwi på 2. plass hvis den spises en time før sengetid og regelmessig hver natt i en måned.

I tillegg har flere eksperter knyttet mangel på vitamin C til tretthet og mental utmattelse, og den høye mengden av dette vitaminet i kiwi hjelper til med å bekjempe det.

Når bør du spise kiwi?

Kiwi kan spises når som helst, men hvis vi fokuserer på fordelen for tarmen, er det best å spise det til frokost fordi 'det hjelper til å styrke immunforsvaret og dekke behovet for antioksidanter gjennom dagen', sa Mira + Cueto.

Og så før eller etter måltider, kan det være en god idé å innta en kiwi.

"Ved tung fordøyelse eller endret magesekresjon er det hensiktsmessig å innta det før eller etter et proteinrikt måltid, da det letter fordøyelsen av proteiner, øker absorpsjonen og reduserer tyngdefølelsen som kan være forbundet med høy- proteindietter», sto det.