Denne velkjente sjokoladen er den verste

27/07/2024 09:37

Sofie

MAT
Foto: Shutterstock
En undersøkelse fra magasinet 60 Millions de Consommateurs har gitt overraskende resultater.

Er favorittsjokoladen din virkelig den beste for deg og lommeboken din? Med mange merker, typer og til og med FairTrade-merker å velge mellom, kan det være en utfordring å finne den perfekte sjokoladen.

Heldigvis har 60 Millions de Consommateurs gjennomført en undersøkelse. Magasinet undersøkte store merker som finnes i de fleste supermarkeder og sammenlignet tre hovedkategorier: mørk sjokolade, melkesjokolade og sjokolade med nøtter, som er de tre mest populære typene.

Resultatet av denne studien kan overraske. Lidl toppet rangeringen for mørk sjokolade.

Derimot tok et verdenskjent merke siste plass på rangeringen for melkesjokolade: Lindt. Det berømte sveitsiske selskapet kjent for kvaliteten på produktene sine og fristende reklame.

Lindt står bak flere deilige varianter som crème brûlée eller saltet karamell, og har vunnet hjertene til sjokoladeelskere over hele verden. Utvalget deres er variert, emballasjen er fin og merkevarens image er sterkt.

Likevel klarte ikke Lindts melkesjokolade å imponere juryen til 60 Millions de Consommateurs. Til tross for sin høye pris scoret Lindts melkesjokolade dårlig på alle analyserte kriterier: sukkerinnhold, fiber, proteiner og fett.

Lindts sjokolade er merket "Lindt Cocoa Farming Program".

Selv om denne etiketten er et pluss ettersom bonuspoeng ble gitt til FairTrade-merket sjokolade, påpeker magasinet at det ikke kontrolleres av uavhengige organer som andre sjokolader, noe som reiser spørsmål om spesifikasjonen av krav.

Blant sine direkte konkurrenter ligger Lindt langt bak. Côte d'Or, som er billigere, er tredje og Milka er femte. De overgår den sveitsiske giganten, som ligger sist bak Poulain og supermarkedenes egne merkevarer.

Sjokoladebaren som ble testet var 'Lindt Excellence'. Et positivt aspekt ved å velge akkurat denne sjokoladen er at den har et lavt innhold av lecitin, som er et stoff som ofte brukes for å forbedre konsistensen til sjokolade. Dette skriver media Linternaute.