Du heller vannet ned i vasken og 4 andre store feil du gjør når du lager pasta

27/04/2024 17:00

Emma

MAT
Foto: Shutterstock.com
Foto: Shutterstock.com
Bare noen få endringer er nødvendig før vi kan ta pastaferdighetene våre til et nytt nivå!

For mange nordmenn er pasta og spaghetti nødløsningen til middagen, hvis vi ikke bare har tenkt på å kjøpe noe annet.

Men ifølge mateksperter på Taste.com.au kan det være visse feil du gjør når du tilbereder denne deilige retten som hindrer måltidet i å bli en sann sanseopplevelse.

Fra å vaske bort smaken til å bruke feil pasta, her er fem vanlige feil.

1. For mye saus

Selv om mye saus kan gjøre den ekstra saftig, foretrekker italienerne å la pastaen være belagt, men ikke tildekket.

Derfor er det viktig å lage mat i en panne som er stor nok til å snu den avrente pastaen og sausen slik at du virkelig kan holde øye med hvor mye du skal tilsette.

2. Forholdene er i ubalanse

Når du skal tilberede en hvilken som helst rett, er det viktig å få ingrediensene riktig i forhold til hverandre.

Så først og fremst er det avgjørende å koke pastaen i rikelig med saltet kokende vann og i en panne som er stor nok til å holde den.

Pasta trenger god plass da den utvider seg under koking – ellers kan den henge sammen. Rør den gode pastaen når du tilsetter den i det kokende vannet for å unngå at den klumper seg.

3. Hade til smakene

Det er ingen vits å koke en tallerken pasta hvis du ikke får smakene riktige, og en feil folk gjør er å skylle karbohydratene etter tilberedning.

Hvis du gjør det, vaskes stivelsen bort, noe som hjelper sausen å holde seg til pastaen.

Du vasker også bort smaken av pastaen.

4. Sausen og pastaen din går ikke sammen

Å bruke litt tid på å velge riktig type pasta til sausen gjør en verden av forskjell.

Alle vet at bolognese passer bra med spaghetti, men alt annet kan bli forvirrende.

Spaghetti, linguine og fettuccine fungerer også godt med kremete sauser. Korte, rørformede pastaretter er gode med grønnsakssauser. Brede bånd og rillet pasta er perfekt til kjøttsaus.

5. Overdrevet koketiden

Å tilberede pasta perfekt al dente er en balansegang. Den skal koke gjennom, men fortsatt ha en liten fasthet. Sjekk pastaen omtrent et minutt før klokken stilles til slutt.

Den skal kunne tygges og ha en jevn farge. Overkokt pasta blir grynete, og det er det ingen som vil ha.