Salte mandler er en av mine absolutte favoritter når det kommer til snacks. Og heldigvis er de superenkle å lage selv!
Til 1 porsjon trenger du:
200g mandler
1 stor ss grov Himalayasalt eller havsalt
2-3 dl kokende vann
Slik gjør du:
Løs opp saltet i det kokende vannet – bruk en gryte eller en ildfast bolle.
Hell mandlene i saltvannet. Mandlene skal være noenlunde dekket av vannet, så hell på litt mer vann hvis 2 dl ikke er nok.
Sett på et lokk, og la mandlene stå i 20-25 minutter.
Etter 20-25 minutter i laken av saltvann er det tid for å drene mandlene for vann.
Fordel mandlene på et stekebrett kledt med bakepapir, og stek de i en forvarmet ovn på 150°C i ca. 20-25 minutter.
Vend mandlene rundt noen ganger underveis.
La mandlene avkjøles på brettet og oppbevar dem i en lukket beholder – da vil holdbarheten være lang.
I teorien – de salte mandlene blir som regel spist opp fort.
Sulten på mer? Sjekk ut vår MAT-SEKSJON!