Gjør eggerøren mer smakfull og kremet med én uvanlig ingrediens

05/01/2025 19:00

Hanne

MAT
foto: Shutterstock
Du kan lage en deilig eggerøre på under 60 sekunder ved å tilsette én enkel ingrediens.

AKKURAT NÅ LESER ANDRE OGSÅ

Eggerøre er en frokostklassiker som nytes verden over. Selv om det kan virke enkelt å lage, ender mange opp med å oversteke den, noe som gjør den tørr eller gummiaktig.

En vanlig feil når man lager eggerøre, er å la den stå for lenge i pannen. Dette kan føre til enten brente egg som setter seg fast, eller våte egg med for mye væske.

Ifølge Dini Kodippili, kokk og grunnlegger av "The Flavor Bender", er hemmeligheten bak "kremet og luftig eggerøre" å tilsette "Maizena" (maisstivelse) i eggeblandingen før steking.

"Bruk maisstivelse. Dette tilsetningsstoffet forhindrer at eggerøren avgir væske etter tilberedning, slik at du slipper å finne en væskepytt under eggene," sier hun til Express.

Selv om det kan virke uvanlig, sørger maisstivelse for at eggerøren ikke brenner seg og gir samtidig en bedre tekstur og kremethet, slik at smaken forbedres.

Hvorfor fungerer maisstivelse?
Maisstivelsen danner en tynn barriere rundt eggens proteiner under steking, som beskytter dem mot høy varme og for rask tilberedning. Den binder proteinene i eggene bedre, noe som gir en silkemyk tekstur – eggerøren blir kremet uten å bli for tørr eller våt.

Slik lager du perfekte eggerøre

Du trenger:

  • Egg

  • Melk eller fløte

  • Maisstivelse

  • Smør

  • Salt og pepper

Oppskrift:

  1. Hell melk eller fløte i en stor bolle, og tilsett maisstivelse.

  2. Rør til maisstivelsen er helt oppløst og uten klumper. Tilsett deretter eggene og litt salt.

  3. Pisk eggeblandingen godt med en visp eller stavmikser for å unngå klumper. Tilsett litt sort pepper.

  4. Gjør klar tallerkener og tilbehør før du begynner å steke, da eggerøren er rask å lage.

  5. Varm opp en stekepanne på middels høy varme, og tilsett smør. Fordel smøret med en stekespade – det trenger ikke være helt smeltet.

  6. Hell eggeblandingen i pannen, og rør straks rundt med stekespaden.

    • For en ekstremt kremet eggerøre: Ta den av varmen før den er helt stivnet.

    • For fastere eggerøre: Stek noen sekunder til, til blandingen er helt fast.

  7. Overfør eggerøren til en tallerken og topp med sort pepper, urter, ost eller annet ønsket tilbehør.

Nyt din perfekte eggerøre!

Sulten på mer? Sjekk ut vår MAT-SEKSJON!

Læs også:

Svært få vet: Dette betyr fargen på kjøkkensvampen Ikke mange er klar over at farge faktisk har en betydning.
Derfor må du aldri drikke vann ombord på et fly Reiseekspert mener at man bør holde seg unna vann på et fly med mindre det er flaskevann.