Med snø og iskaldt vær i vente, er det ingen bedre måte å holde seg varm på enn med en hjertevarmende biffgryte. Den krever bare 10 minutter med forberedelser, og deretter gjør ovnen jobben for deg.
Denne gryteretten er rik på proteiner fra biffen og fiber fra grønnsakene, så du vil føle deg god og mett. Alt lages i én gryte, noe som betyr minimal oppvask og maksimal smak.
Jamie Olivers Biffgryte – Oppskrift
Ingredienser:
500 g grytekjøtt (i terninger)
75 g røde linser
1 liter kjøtt- eller grønnsakskraft
1 stilk selleri
2 gulrøtter
2 middels store purreløk
4 kvister timian
2 kvister rosmarin
1 laurbærblad
1 ts revet pepperrot
1 ss hvetemel
2 ss tomatpuré
1 ss olivenolje
Server med:
Potetmos
Grønn salat med sitrondressing
Slik lager du gryten:
1. Forberedelse
Forvarm ovnen til 170°C.
Vask og kutt gulrøtter, selleri og purreløk i biter. Hakk opp timian og rosmarin hvis du bruker ferske urter.
2. Steking av kjøtt og grønnsaker
Varm opp 1 ss olje i en stor gryte på middels-høy varme.
Tilsett urtene og la dem steke i et par minutter for å frigjøre aromaene.
Ha i grønnsakene og stek i 8–10 minutter til de blir myke og litt gylne.
Tilsett biffkjøttet, og stek til det får en fin brun skorpe og væsken fordamper.
3. Lage gryten
Rør inn tomatpuré, mel, revet pepperrot og laurbærblad.
Tilsett kraften og kok opp.
Krøll sammen et stykke bakepapir, fukt det lett, brett det ut igjen og legg det over gryten.
Sett på lokk og plasser gryten i ovnen. La den steke i 2 timer.
4. Fullføre gryten
Etter 2 timer, fjern bakepapiret og skum av eventuelt fett.
Tilsett 200 ml vann og linsene. Sett tilbake i ovnen og stek videre i 30 minutter, eller til linsene er møre.
Ta ut laurbærbladet og rør rundt.
5. Justering og servering
Hvis gryten er for tykk, tilsett litt kokende vann. Hvis den er for tynn, la den småkoke på komfyren noen minutter.
Smak til med salt og pepper.
Nå er gryten klar til å nytes! Server med potetmos og frisk grønn salat, og nyt en varmende vintermiddag.