Saftig kjøtt og sprø svor på en brøkdel av den tida det vanligvis tar i ovnen?
Kan det virkelig stemme?
I følge MatPrat-kokken så er airfryeren et godt alternativ hvis du skal lage ribbe til en eller to personer.
Årets juleundersøkelse viser at 48 % skal spise ribbe på julaften i år.
Julematen har mange tradisjoner, og mange lager den på akkurat samme måte som man alltid har gjort det.
Men hva med når flokken er mindre og man skal lage julemiddag til færre gjester?
Mange har en airfryer hjemme, og spørsmålet er om kvaliteten blir like god som stekeovn.
Kokken i MatPrat har svaret.
"Vi har testa ribbe i airfryer og dette er et godt alternativ når du skal lage ribbe til en - to personer, men du må fortsatt beregne rundt to timers steketid."
Hun har sett folk steker ribbe i airfryer helt ned i en time, men mener det er for kort om du vil ha en saftig og mør ribbe.
Artikkelen fortsetter under bildet
Foto: MatPrat
Slik gjør du når du skal dampe ribba i airfryeren:
Forvarm airfryeren til 150 °C.
Hell ca. 2 dl vann i bunnen.
Legg ribba i stekekurven med svoren opp.
Stek ved 150 °C i 2 timer.
Øk temperaturen til 200°C og stek videre til svoren har poppet, 10-15 minutter.
Her er det lurt å følge med.
La hvile litt før du setter tenna i den
Så er det bare å glede seg til julemiddagen, avslutter Fjelleng Hansen.