Julaften: Prøv ribbe i airfryeren

24/12/2024 05:15

Yvonne

MAT
Foto: MatPrat
Hva med å prøve ribbe i airfryeren til julemiddagen i år?

AKKURAT NÅ LESER ANDRE OGSÅ

Saftig kjøtt og sprø svor på en brøkdel av den tida det vanligvis tar i ovnen?

Kan det virkelig stemme?

I følge MatPrat-kokken så er airfryeren et godt alternativ hvis du skal lage ribbe til en eller to personer.

Årets juleundersøkelse viser at 48 % skal spise ribbe på julaften i år.

Julematen har mange tradisjoner, og mange lager den på akkurat samme måte som man alltid har gjort det.

Men hva med når flokken er mindre og man skal lage julemiddag til færre gjester?

Mange har en airfryer hjemme, og spørsmålet er om kvaliteten blir like god som stekeovn.

Kokken i MatPrat har svaret.  

"Vi har testa ribbe i airfryer og dette er et godt alternativ når du skal lage ribbe til en - to personer, men du må fortsatt beregne rundt to timers steketid."

Hun har sett folk steker ribbe i airfryer helt ned i en time, men mener det er for kort om du vil ha en saftig og mør ribbe.  

Artikkelen fortsetter under bildet

Foto: MatPrat

Slik gjør du når du skal dampe ribba i airfryeren:

Forvarm airfryeren til 150 °C.

Hell ca. 2 dl vann i bunnen.

Legg ribba i stekekurven med svoren opp.

Stek ved 150 °C i 2 timer.

Øk temperaturen til 200°C og stek videre til svoren har poppet, 10-15 minutter.

Her er det lurt å følge med.

La hvile litt før du setter tenna i den

Så er det bare å glede seg til julemiddagen, avslutter Fjelleng Hansen.  

Læs også:

6 stjernetegn som ALDRI bør flytte sammen Det er ikke alle som har problemer med å bo under samme tak. Men disse seks stjernetegnene bør under ingen omstendigheter flytte sammen.
Her er 7 overraskende grunner til å spise mer dadler Det finnes mange helsemessige fordeler ved å spise dadler.