Julesalat: lekker og enkel salat i mellomjulen

27/12/2024 12:00

Hanne

MAT
foto: Studio Dreyer Hensley / Matprat
foto: Studio Dreyer Hensley / Matprat
Nå er det kanskje på tide med noe friskt og lekkert etter all julematen?

AKKURAT NÅ LESER ANDRE OGSÅ

Du har kanskje ennå flere rester i kjøleskapet, så hvorfor ikke finn frem juleskinken, og lag en frisk salat med den?

Den salte skinken går fantastisk til den litt eksotiske salaten som inneholder både fersken og fiken.

Ingredienser:

4 stk. hermetisk fersken

2 pk ferdigkuttet salatblanding (à 65 gram)

100 g valnøttkjerner

400 g juleskinke

6 stk. tørkede fiken

4 ss oljedressing

0,5 ts salt

0,25 ts pepper

Fremgangsmåte:

1. Del fersken i terninger og bland sammen med salat og valnøtter.

2. Skjær juleskinke og fiken i strimler.

3. Fordel juleskinke og fiken over salaten, drypp over dressingen like før servering.

Her kan du riktig spise løs, uten å tenke på magemålet.

Oppskriften er hentet fra Matprat.no.

Sulten på mer? Sjekk ut vår MAT-SEKSJON!