Kan holde dem friske i opptil 14 dager: Slik bør du oppbevare bananer

19/05/2024 11:00

Henrik R

Mat
Foto: Shutterstock.com
Dette må prøves!

Hvis du også elsker bananer, kjenner du sikkert frustrasjonen over at de raskt blir overmodne og brune.

Men visste du at grunnen til at bananene dine ikke holder seg friske særlig lenge, sannsynligvis er at du oppbevarer dem feil?

Dette hevder en ekspert fra Food Storage Moms, som deler et smart triks for hvordan du kan få bananene dine til å holde seg friske lenger.

Hold dem unna annen frukt

Ifølge Mirror forklarer eksperten Linda Loosli at du aldri bør oppbevare bananene dine i en fruktskål sammen med annen frukt som epler og appelsiner, da dette raskt kan få all frukten til å bli dårlig.

Årsaken er at bananer produserer etylen gjennom stilkene sine – og selv om denne gassen er nødvendig for å hjelpe frukten med å modne, starter den også modningsprosessen og kan få frukten til å modne raskere.

"En feil folk ofte gjør, er at de oppbevarer bananene for nær annen frukt på kjøkkenet. Hvis du kjøper mange frukter, inkludert epler, appelsiner og pærer, prøv å holde dem adskilt fra bananene dine," deler Linda Loosli og fortsetter:

"Du tror kanskje at det beste du kan gjøre når du kjøper bananer, er å la dem være i klasen og ta en av gangen når du planlegger å spise bananen eller bruke den i en oppskrift. Men det er ikke tilfelle."

Dette bør du gjøre i stedet

For å unngå at bananer blir dårlige, bør du skille dem og pakke hver stilk inn i plastfolie. Dette vil forhindre at etylengassen frigjøres og kan få bananene dine til å holde seg friske i opptil to uker.

"Når de er pakket inn i plast, inneholder bananene mer av sitt eget etylen, noe som forhindrer modningsprosessen i å skje for raskt. Hvis du ikke ønsker at bananene skal modne raskt, er dette et viktig triks som vil forlenge fruktens levetid."

Du kan også oppbevare bananene i kjøleskapet for å få dem til å holde lenger, men du bør gjøre dette etter at de har blitt gule og begynt å modne.

"De kalde temperaturene vil forhindre dem i å modne," forklarer Linda og legger til:

"Hvis de ikke modner, blir det vanskelig for deg å bruke bananene, fordi de vil mangle den søte smaken."