Eplet er en veldig vanlig og populær frukt, og de fleste har nok stått med kjernen og vurdert om det kunne spises.
Mange har sikkert blitt fortalt at eplekjerner inneholder noe giftig, og dette er faktisk sant. Men det er mer til historien, og det er ikke så farlig som det høres ut.
Det skriver det tyske medie Familie.
I kjernene er det noe som heter amygdalin, og i amygdalinet er det hydrogencyanid, som er giftig Dette er naturens måte å beskytte frukten på ved å holde unna dyr som ønsker å spise dem.
Amygdalin er ikke farlig hvis kjernene bare svelges hele, for da passerer de gjennom kroppen uten å frigjøre noe giftig.
Problemet oppstår bare når kjernene tygges. I hvert fall hvis du spiser det i store mengder.
Hvor mye gift som faktisk kan komme ut av eplekjernene, avhenger av eplesorten. Men selv fra de mest "giftige" kjernene er mengden gift som frigjøres svært liten.
For å bli i faresonen må du spise rundt 150 eplefrø samtidig, noe som er langt mer enn de fleste noen gang vil vurdere.
Så neste gang du tar en bit av et eple, trenger du ikke å bekymre deg for frøene, med mindre du planlegger å spise dem i ekstremt store mengder!