Sommeren er innhøstingssesong for poteter, og hageeiere over hele landet gleder seg til å grave opp potetene sine.
Men før du kaster deg ut i å nyte de nye potetene til middag, er det noe du må være oppmerksom på.
Det skriver Mirror.
Poteter plantet i mars og april er klare til å bli gravd ut av bakken i juli og august, noe som betyr at det i mange grønnsakshager for tiden er klare til å spise poteter under jorden.
Når du ser potetplantene dine blomstre, er høsten rett rundt hjørnet. Vent en til to uker etter at bladene har gulnet før du begynner å grave opp potetene. Dette gir potetene tid til å nå sin fulle størrelse uten at de ligger der for lenge. Dette minimerer risikoen for at de råtner i jorden før du har tid til å grave dem opp.
Men hvis du stikker spaden i bakken og finner ut at potetene dine har en grønn tinge, må du være forsiktig. Faktisk, ifølge eksperter, kan denne fargen indikere tilstedeværelsen av solanin, et giftstoff som kan gjøre deg syk.
Grønne poteter oppstår hvis de har blitt utsatt for for mye lys. Dette skjer hvis potetene ikke er gravd dypt nok ned i bakken, eller hvis jorden har blitt presset rundt og dermed latt solen komme inn.
Den grønne fargen skyldes klorofyll, som i seg selv er ufarlig, men det signaliserer også at solaninnivået har økt. Solanin kan forårsake bitter smak og være giftig i store mengder.
Men hva gjør du hvis du kommer over grønne poteter? EatingWell anbefaler:
"Poteter som har grønne flekker eller spirer kan inneholde giftstoffer, så med mindre du kan kutte disse delene helt bort, er det best å kaste dem ut."
Hvis du vil forhindre at potetene dine blir grønne etter at du har gravd dem opp, oppbevar dem på et kjølig, tørt og mørkt sted.
Så neste gang du er i hagen og høster poteter, husk å se etter den grønne gløden slik at du unngår å konsumere giftige poteter.