Skal du grille? 3 kokker gir 11 tips til en uforglemmelig potetsalat

13/07/2024 08:00

Emma

MAT
Foto: Shutterstock.com
Foto: Shutterstock.com
Kanskje en idé til neste grillkveld!

Grillkveld = potetsalat!

Ok, det er nok ikke alle som føler det slik, men jeg kan i hvert fall lett peke på de ti første i hans omgangskrets som føler det slik.

Det er også en fantastisk og delbar rett som kan lages på forhånd og så bare stå i kjøleskapet til den er klar til å serveres - men vet du også hvordan du lager den beste potetsalaten som får de andre grilldeltakerne til å glemme helt at det er kjøtt på grillen?

AARP snakket med tre kokker som tilbyr sine beste tips om hvordan du kan heve potetsalaten din til neste nivå!

1. Velg riktige poteter

Voksaktige potetsorter har lavere stivelsesnivåer, noe som hjelper dem med å opprettholde formen når de tilberedes.

Jeff Armstrong, kjøkkensjef på Goldfinch i San Diego, er en fan av fingerling poteter (et utvalg som vokser betydelig mindre enn mange andre varianter), selv om Red Bliss eller baby Yukon Golds fungerer like bra.

Skjær dem i ensartede bitestørrelser for å sikre at bitene koker jevnt og er enkle å spise.

2. Tenk lenger enn poteter

Kristin Beringson, kjøkkensjef på Henley i Nashville, liker å blande poteter med andre rotgrønnsaker, som pastinetter og søtpoteter, som gir salaten forskjellige smaker og farger.

Pass på å dampe hver grønnsak separat, da hver grønnsak har en annen tilberedningstid.

3. Prøv potetsalat med skall

"Skallet tilfører noe vakkert til en potetsalat» sier Beringson, som liker å bruke rødhudede poteter for å innlemme en farge.

"I tillegg sparer du tiden du ville ha brukt på å skrelle dem," bemerker Armstrong.

4. Damp dem

Beringson anbefaler å dampe poteter fordi du ikke trenger å ta på deg den potensielt farlige oppgaven med å løfte en tung gryte med skåldet vann og helle den ut i vasken.

Og damping forurenser ikke poteter, slik at deres naturlige smak kan skinne, legger Armstrong til.

Damp dem på komfyren i en stor kjele fylt med noen få centimeter vann og utstyrt med et dørslag.

5. Temperatur er viktig

Hvis du lager majones-sentrisk potetsalat, la potetene avkjøles før du tilsetter majonesen for å forhindre at den blir et oljeaktig rot.

Motsatt bør eddikpotetsalater blandes mens potetene fortsatt er varme, slik at de sure smakene kan trenge helt gjennom potetene.

6. Lag den med majones

Kelsey Barnard Clark, kokk-eier av KBC Eatery i Dothan, Alabama, liker å bruke majones fordi det gir viskositet og bidrar til å holde potetsalaten sammen. Hun foretrekker de majonesene som har en ren smak.

Hun fortsetter med å si at du bør unngå hjemmelaget mayo, da den er avhengig av rå egg, noe som kan utgjøre et mattrygghetsproblem.

7. Tilsett eddik

Mens majones fungerer som et bindemiddel, fungerer eddik som en smaksforsterker.

Clark anbefaler å bruke rødvinseddik, eplecidereddik eller risvineddik for å tilsette syre i ligningen.

Et annet alternativ er å bruke ferskpresset sitronsaft for å tilføre en lys, sitrusaktig notat i potetsalaten din.

8. Tenk på en skvett sennep

Derfor legger han til en liten skje av det til potetsalatene sine, noe som gir den generelle smaken en liten kant uten å være for intens.

9. Forsterk blandinger

Folk bruker vanligvis selleri, rødløk eller hardkokte egg i potetsalat, men å legge til flere uventede blandinger gir litt mer personlighet.

Clark anbefaler å blande inn hakkede friske urter, som dill, persille, estragon eller koriander.

Omvendt liker Beringson å innlemme et syltet element for å tilføre syrlighet. Dette kan være så enkelt som dillsmak eller hakkede pickles, eller det kan være en spesialitetskomponent, for eksempel syltet rødbeter eller okra.

10. Topp det hele med noe spesielt

Klassiske garnityrer inkluderer hardkokte eggskiver, hakkede gressløk eller persillekvist, men Beringson liker å gjøre det fancy ved å fullføre potetsalater med spirer: reddiker eller solsikker, for eksempel.

Når Armstrong vil oppgradere kreasjonen sin, topper han den med sprø sjalottløk, grillet vårløk eller syltet hvitløk.

– Eller du kan doble potetene og legge veldig tynne pommes frites på toppen, sier han. "De vil legge til en god tekstur."

11. Fokus på mattrygghet

Det er viktig å sørge for at potetsalaten holder seg kald så lenge som mulig, sier Beringson, som anbefaler å plassere bollen med potetsalat i en annen bolle foret med isbiter og deretter lagre begge i en kjøler til det er på tide å spise.

Når retten er ute i sommervarmen, sier Armstrong at den bare skal være der i 90 minutter; Etter det kan det være utrygt å spise.

For å gjøre det enklere, merker han beholderen potetsalaten er i med tiden han setter den ut, slik at han vet når han skal ta den av bordet igjen.