Hvem ville ha gjettet at nøkkelen til å holde epler ferske er skjult i flere hundre år gammel kunnskap? Youtuberen 'The Acadian Garden & Apothecary' avslører en lagringsmetode fra 1700-tallet som kan endre måten vi oppbevarer epler på i dag.
Det melder The Mirror.
YouTuberen forklarer at hemmeligheten bak ferske epler hovedsakelig er å velge riktig type eple – et uten skader, som merker, kutt eller insektbitt, og med hel stilk.
Neste trinn er å pakke hvert eple individuelt inn i et tørt og pustende materiale som sagflis eller avispapir.
Det er avgjørende å pakke eplene individuelt for å isolere etylen, en gass som fremskynder modningsprosessen og kan spre seg fra et enkelt skadet eple til de andre.
Ved å gjøre dette kan du utvide friskheten til de andre eplene betydelig.
Eplene bør da oppbevares under ideelle forhold, helst på et kjølig og tørt sted, og langt unna poteter, som også avgir etylen.