Ostekake er en ekte klassiker og den finnes i utallige deilige varianter. Denne oppskriften vil garantert falle i smak hos alle som liker ostekake – og den er også ekstremt enkel å lage.
Basen er laget av Digestive kjeks, som det er en deilig fersk krem og til slutt et bær eller annen frukt på toppen. For å gi det en liten vri er denne oppskriften laget slik at du får 12 mini ostekaker, i stedet for en stor.
Perfekt for gjester eller rett og slett når søtsuget slår til.
For å lage 12 stk. trenger du følgende:
Til bunnen:
150 g Digestive kjeks
60 g smeltet smør
For fyllet:
300 g naturlig kremost
1 dl sukker
2 egg
1 ts vaniljepulver eller vanilje fra en fersk vaniljestang
1 ss limejuice
1 ½ ss hvetemel
2 dl creme fraiche
Til dekorasjon:
Friske bær eller frukt
Tips: Du kan også toppe ostekakene dine med ripsgele.
Varm et glass ripsgele på svak varme til den er helt flytende – uten å bli for varm. Hell det så over ostekakene dine og pynt umiddelbart med bær eller frukt, da ripsgeleen stivner raskt. På denne måten får du en fin dekorativ topp og et friskt kick til ostekakene dine.
Slik gjør du det:
1. Gi kjeksene en tur i stavmikseren – eller knus dem grundig med en kjevle. Hell så de knuste kjeksene i en bolle og bland dem grundig med det smeltede smøret.
2. Ta ut en muffinsform og legg papirmuffinsformer i den, så kan du enkelt ta opp de ferdige ostekakene igjen. Fordel kjeksblandingen i de 12 formene og trykk den godt ned i bunnen av formen.
3. I en ny bolle heller du nå kremosten og pisker den. Hell samtidig i sukkeret litt om gangen.
4. Bland så inn egg og pisk det til en jevn "deig". Tilsett vanilje, limesaft og mel og pisk deretter blandingen igjen. Til slutt tilsetter du creme fraiche og pisker en siste gang – det er viktig at blandingen ikke piskes «hardt».
5. Fordel kremen i bunnene av de 12 muffinsformene.
6. Stek kakene i ovnen på 160 grader i 15 minutter.
7. La kakene avkjøles helt i kjøleskapet før du pynter dem med ripsgele, bær, frukt eller annet.