Teknikken bak den mest kremete eggerøre: Du trenger ikke melk, fløte eller smør

23/06/2024 08:43

Emma

Mat
Foto: Shutterstock.com
Du trenger bare en ting i tillegg til egg!

Å lage eggerøre er en av de få måtene å tilberede dem uten kokende vann, men ifølge en kokk kan vann være nyttig for å oppnå et perfekt kremaktig resultat.

Det er ingen hemmelighet at å tilsette ting som fløte, melk og smør til egg i pannen vil gjøre dem ekstra silkeaktige, men det øker også fettinnholdet i retten.

Selv om det kan virke som å nyte fettfattig eggerøre betyr å gjøre uten smøraktig smak, har en matlagingsekspert funnet en løsning.

Eksperten hevder at ekstra ingredienser ikke er nødvendig, og at det er mulig å få "det kremeste av de kremete eggene" uten å tilsette noen form for fett eller meieriprodukter.

På matbloggen Fork and Twist delte James det smarte tipset og avslørte at det handler om teknikk - og det er lett for alle å mestre.

Bruk sjokolademetoden

Mange matlagingseksperter foreslår at du tar hensyn til varmen i pannen når du rører egg, mens andre sier at omrøring er det viktigste.

Men Jakob mener at det verken er det ene eller det andre.

Han forklarer på matbloggen: "Her er hemmeligheten: damp og tid. Legg en varmebestandig bolle over en gryte med halvannen tomme kokende vann i bunnen og rør eggene forsiktig.»

Denne metoden brukes vanligvis til å smelte sjokolade på komfyrtoppen, men når du tilbereder egg på denne måten, er det viktig å la bollen med vann bli mye varmere enn vanlig.

Bruk minst 3 egg

James sier at når bollen med vann er god og varm, er det lett å koke eggene forsiktig og sakte til de blir tykke, kremete eggerøre.

Mens matlagingsbloggerens triks er veldig enkelt, fungerer det best når tre eller flere egg er eggerøre og vannstanden er lav nok til at bollen ikke berører vannet.

"Væsken bør også småkoke i stedet for å koke, da eggene kan skille seg, men det er lett å bestemme ved å ta hensyn til størrelsen på boblene - (jo mindre, jo bedre)."

Når det gjelder omrøring av eggene, foreslo James en "litt og ofte" tilnærming først, men når de begynner å tykne og røre, bør de røres oftere for å forhindre at de blir overkokt.

Han fortsatte: "Denne metoden krever en god mengde oppmerksomhet mot slutten. Ikke la eggene være uten tilsyn, da de sannsynligvis vil bli overkokte."

"Hold et skarpt øye med dem da de begynner å tykne raskt og snart blir for overkokte hvis du ikke er forsiktig."