Hvis du er lei av rugbrød hjemme, er bakt pizza et godt alternativ. De små bitene kan lages på forhånd og brukes i mange dager.
Pizza i matboksen
Pizza i matboksen kan høres ut som en drøm, og selv om det kan virke usunt, kan du lage det på mange måter slik at sunne ting er inkludert.
Bare velg barnas favorittfyllinger og legg til grønnsaker, som lett skjules blant alle de andre smakene.
Dette trenger du:
50 g gjær
8 dl vann
3 ss rørsukker
100 g smør, smeltet
2 ts salt
1000 gram pizzamel (den som heter 0)
300 g fullkornsmel
4 ss tomatpuré
2 ts timian, tørket
125 g fersk mozzarella eller feta
Biff, skinke eller kylling
1 egg pisket egg til børsting
2 tsk. Tomatpuré
2 ss. oregano, tørket, for strø
Slik gjør du:
Start med å kutte den ferske mozzarellaen eller fetaen.
Nå må du komme i gang med deigen, hvor du starter med å varme vannet til rundt 37 grader.
Rør deretter gjæren i vannet
Nå må du røre inn sukker, salt, smør, mel og pizzamel (litt om gangen).
Elt deigen til den er myk og smidig. Kjør den gjerne i en mikser eller elektrisk visp med deigkroker.
La deigen heve varm i en time.
Kjevle ut deigen til en stor firkant på et melet bord. Deigen skal være ca 0,5 cm i høyden.
Fordel nå tomatpuré over deigen, og skjær den deretter i firkanter i størrelse 10×10 cm.
Fordel fyllet i midten av halvparten av rutene. Her er det viktig at du unngår at fyllingen går for mye ut til sidene
Legg de andre halve rutene over som et lokk.
Trykk kantene sammen med en gaffel. Så fyllet pakkes inn i deigen, og pensles med egg pisket sammen med en ts. tomatpuré.
Tørker honning oregano.
Nå skal pizzabitene heve på en stekeplate med bakepapir i 30 minutter
Slå på ovnen på 175 grader konveksjon og stek pizzaene i 16-18 minutter.
Så er matpakken klar den neste tiden.
Sulten på mer? Sjekk ut vår MAT-SEKSJON!