10 år gammel gutt brukte 10 000 kroner på farens iPhone: Nå påpeker faren Apples problem

07/01/2024 20:00

Sofie

Nyheter
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Faren er dypt misfornøyd med Apple etter episoden.

I en verden hvor teknologi utgjør en integrert del av vårt daglige liv, står vi ofte overfor uforutsette utfordringer.

En norsk familie opplevde dette på den harde måten da sønnen deres brukte over 10 600 norske kroner på mobilspillet Roblox.

Foreldrene hadde egentlig innført restriksjoner på sønnens telefon for å hindre pengebruk, men det viste seg at han likevel fant en snarvei. Derfor er faren nå sint på Apple.

Det skriver Ekstra Bladet.

Historien startet tidlig i desember da faren lot sin ti år gamle sønn spille på telefonen hans. Kort tid etter oppdaget han at Apple hadde trukket beløp, inkludert 1200 og 2400 NOK, flere ganger fra kontoen hans.

Selv om det ble satt restriksjoner på sønnens mobil, klarte han å omgå disse. Opprinnelig hadde sønnen kun fått kjøpe åtte kroner i spillet, men han endte opp med å legge inn et mye høyere beløp.

Denne situasjonen førte til en langvarig prosess med klager mot Apple og kontakt med banken.

«Jeg synes rett og slett at Apples håndtering av dette er veldig dårlig og ekstremt uvennlig mot kundene,» uttalte faren. Til slutt klarte familien imidlertid å få tilbake noe av pengene, men det var bare rundt 1200 kroner.

Denne episoden kaster lys over de potensielle fallgruvene i den digitale tidsalderen, der selv passord og FaceID ikke alltid er nok til å beskytte foreldre mot uforutsette utgifter.

Læs også:

Pensjonist sparte 4000 kroner på å skru av dyrt apparat: Skurken sto i kjelleren Det kan være mye penger å spare ved å sørge for at de strømkrevende apparatene i hjemmet ikke står og bruker bort fra den dyre strømmen. Melinda fikk vite dette da hun oppdaget en enhet i kjelleren som brukte penger.
Advarsel: Drikker du for mye av dette kan det være ekstremt helsefarlig Forskere har oppdaget at det å drikke for mye av dette kan forårsake betydelig skade på leveren.