15-årig anholdt for Taylow Swift-terror

08/08/2024 13:33

Yvonne

Nyheter
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Mindreårig avhøres om planlagt terror mot Taylor Swift-konserter etter at 19-åring har innrømmet skrekkelige detaljer.

Tre av superstjernen Taylor Swifts konserter ble avlyst i Wien etter at østerriksk politi avverget et planlagt terrorangrep fra ISIS-sympatisører under Swifts` konsert. Angrepet var rettet mot Ernst-Happel stadion, hvor Swift skulle opptre torsdag, fredag og lørdag denne uken. Det var ventet at 195.000 tilskuere skulle til konsertene.

Planen var å ta livet av Taylor Swift-fans i forbindelse med stjernens konserter. Det har en av de mistenkte nå innrømmet.

"Jeg har store planer", skal han ha sagt til politiet, skriver VG.

I dag, torsdag, er en tredje mistenkt pågrepet og avhørt, melder Reuters. Det dreier seg om en mindreårig på kun 15 år.

Fra før er en 19-åring og en 17-åring mistenkt i saken. Både kjemikalier og teknisk utstyr skal ha blitt funnet hjemme hos 19-åringen, skriver Sky News.

Ifølge politiet skal 19-åringen ha planlagt å kjøre en bil inn i folkemengden utenfor stadion. Han skal også ha hatt planer om å bruke kniver og macheter i angrepet, og flere medier har også rapportert at det er funnet eksplosiver som var planlagt at skulle brukes i angrepet.

Vurderer fremtidige konserter
Arrangøren, Barracuda Music, bekreftet på sin Instagram-profil at de dessverre ikke hadde noe annet valg enn å avlyse de tre planlagte konsertene. Politiet mener det kan være flere involverte og fortsetter å etterforske saken.

De neste og siste Europakonserter i The Eras Tour er planlagt på Wembley station i Storbritannia fra 15. til 20. august.

For øyeblikket er det ingen indikasjoner på at konsertene i London vil bli avlyst, men Metropolian Police overvåker situasjonen nøye, og tar nødvendige forholdsregler for å sikre publikumssikkerheten. Myndighetene oppfordrer alle billettinnehavere til å følge med på oppdateringer fra offisielle kanaler​