17 år gammel gutt drept av politiet: Ville opptøyer rammer gatene

28/06/2023 09:44

Emma

Nyheter
Foto: Shutterstock.com
Foto: Shutterstock.com
Det bryter ut sammenstøt mellom ungdommer og politi i Nanterre etter en dødelig skyting som skjedde etter at han ble forsøkt stoppet av politiet.

Betjenten skjøt mot gutten, som senere døde av skadene, opplyser påtalemyndigheten i Nanterre tirsdag.

En video delt på sosiale medier viser to politibetjenter ved siden av bilen, en Mercedes AMG, hvorav den ene skyter idet sjåføren velter.

Sporadiske sammenstøt brøt ut mellom ungdommer og politiet tirsdag kveld da raseriet over tenåringens død vokste i lokalsamfunnet.

Noen grupper antente barrikader og søppelkasser, knuste en bussholdeplass og kastet fyrverkeri mot politiet, som svarte med tåregass. Ni personer ble pågrepet.

Etter rekordhøye 13 dødsfall som følge av politiskyting i Frankrike under trafikkstans i fjor, var dette den andre dødsulykken under slike omstendigheter i 2023.

Tre personer ble drept av politiets skudd etter å ha nektet å etterkomme en trafikkstans i 2021 og to i 2020. En Reuters-oversikt over dødelige skyteepisoder i 2021 og 2022 viser at flertallet av ofrene var svarte eller arabiske.

Det skriver The Guardian.

– Som en mor fra Nanterre føler jeg usikkerhet for barna våre, sier Mornia Labssi, en lokal innbygger og antirasismeforkjemper, som sier hun har snakket med offerets familie, som hun sier er av algerisk opprinnelse.

Frankrikes innenriksminister Gérald Darmanin tvitret at nasjonalpolitiets generalinspektorat etterforsker «for å kaste lys over omstendighetene rundt dette dramaet».

Nanterre er en forstad til den franske hovedstaden Paris.

Læs også:

Pensjonist sparte 4000 kroner på å skru av dyrt apparat: Skurken sto i kjelleren Det kan være mye penger å spare ved å sørge for at de strømkrevende apparatene i hjemmet ikke står og bruker bort fra den dyre strømmen. Melinda fikk vite dette da hun oppdaget en enhet i kjelleren som brukte penger.
Advarsel: Drikker du for mye av dette kan det være ekstremt helsefarlig Forskere har oppdaget at det å drikke for mye av dette kan forårsake betydelig skade på leveren.