19-åring forsvant for tre uker siden: Nå er det nyheter i saken

08/07/2024 13:23

Emma

Nyheter
Foto: Privat
Foto: Privat
Nå kommer familien med en oppdatering.

I tre uker har politiet kjempet febrilsk mot klokken for å finne den 19 år gamle tenåringen Jay Slater, som forsvant på ferieøya Tenerife.

Til tross for deres iherdige innsats er det fortsatt ingen spor etter den unge britiske mannen, som sist ble sett mandag 17. juni, etter en helg fylt med musikk og nye bekjentskaper.

Jay Slater forlot sine nye venner tidlig om morgenen for å ta bussen tilbake til sin egen ferieleilighet. Men noe gikk veldig galt.

I en samtale med vennen Lucy Law sa Jay at telefonen hans nesten hadde gått tom for strøm og at han var desorientert. Han nevnte også at han hadde kuttet benet på en kaktus.

Kort tid etter ble telefonen hans stille, og Jay ble meldt savnet.

Politiets søk har vært konsentrert rundt en dyp kløft som fører ned til sjøen - Jays siste kjente oppholdssted. Søket omfattet droner, helikoptre og hundepatruljer, men etter to ukers intensivt arbeid ble operasjonen innstilt.

Nå er det bare noen få spor igjen av søket, i form av noen plakater og en enkelt patruljebil på noen bussholdeplasser langs hovedveien.

Håpet ligger hos jegerne

Familien Slater setter nå sin lit til de lokale jegerne, som snart starter jaktsesongen for rapphøns.

Ifølge en lokal kvinne fra landsbyen Los Carrizales kan jegerne og hundene deres være nøkkelen til å finne Jay.

– Det vil være andre personer i området og større sjanse for å finne ham, sier kvinnen til Sky News.

Jays foreldre har bodd på Tenerife siden han forsvant, og har opprettet en GoFundMe-side for å samle inn penger til søket. Moren, Debbie Duncan, har uttrykt stor takknemlighet for all støtten familien har fått.