19 lik funnet i forlatt lastebil i Mexico

28/07/2024 13:00

Christina Amundsen

Nyheter
Foto: Shutterstock.com
Foto: Shutterstock.com

Mandag 1.juli ble minst 19 lik funnet i en forlatt lastebil i den sørlige meksikanske delstaten Chiapas, nær grensen til Guatemala. Ifølge meksikanske myndigheter har fem av likene skuddskader, og alle var kledd i mørke klær og taktiske vester med ammunisjon, melder CNN.

Guatemaliske migranter blant de drepte

Den meksikanske presidenten Andres Manuel Lopez Obrador tilskriver dødsfallene til kartellene,og sa at noen av ofrene var migranter fra Guatemala. Han uttalte under en pressekonferanse at årsaken er narkotikasmugling og menneskehandel. "Det er to grupper (karteller) som kjemper ... befolkningen i området blir beskyttet," la han til.

Noen av innbyggere i Chiapas uttrykker uenighet og frykt. En beboer sa til CNN at det er trist at volden har nådd så langt. En annen innbygger fortalte at han måtte migrere på grunn av volden, og nå kun besøker familien i Chiapas.

Økt voldsnivå i delstaten

President l Lopez Obrador har lovet en grundig etterforskning og forsterket sikkerhet i Chiapas. Voldsnivået har økt i delstaten ettersom karteller kjemper om kontroll over lukrative smugleruter for migranter og narkotika.

De beryktede Sinaloa- og Jalisco New Generation-kartellene har en pågående konflikt i området, noe som har tvunget hundrevis av mennesker til å flykte fra hjemmene sine i Chiapas.