34 innlagt på sykehus etter potensiell forgiftning: Coca Cola tilbakekaller 150 000 flasker

12/11/2023 23:00

Mikkel Sletta

Nyheter
Foto: Wikimedia Commons/Shutterstock
Foto: Wikimedia Commons/Shutterstock
34 personer er innlagt på sykehus etter potensiell forgiftning i forbindelse med inntak av produkter fra Coca Cola.

Coca-Cola lanserte en massiv tilbakekalling av 150 000 flasker i Kroatia etter flere tilfeller av forgiftning knyttet til forbruket av produktene deres, inkludert Römerquelle og Coca-Cola.

Avgjørelsen kommer i kjølvannet av at 34 personer ble innlagt på sykehus på grunn av inntak av de ovennevnte produktene.

Det skriver 20min.ch .

Situasjonen eskalerte da en 19 år gammel mann ble innlagt på et sykehus i den kroatiske havnebyen Rijeka med øsofagusforbrenninger etter å ha inntatt Römerquelle Emotion, et østerrikskprodusert produkt, på en kafé.

Episoden fikk det kroatiske folkehelseinstituttet til å gjennomføre innledende analyser, noe som førte til en tilbakekalling av 150 000 Coca-Cola-flasker.

Det kroatiske helsetilsynet reagerte raskt på de alarmerende meldingene om sykdommer etter å ha inntatt Coca-Cola og Römerquelle-produkter. Helseminister Vili Beroš uttrykte bekymring over det økende antallet tilfeller og sa at årsaken forble ukjent.

Etter omfattende testing av flere produkter kunngjorde det kroatiske innenriksdepartementet torsdag at problemet i Rijeka var isolert til en enkelt flaske Römerquelle Emotion Blueberry-Granateple.

Coca-Cola ønsket i en pressemelding velkommen klarheten som testresultatene brakte til forbrukere og kunder i Kroatia etter flere dager med usikkerhet. Selskapet har tilbudt fullt samarbeid med myndighetene i forbindelse med de potensielt farlige produktene.

I en umiddelbar reaksjon på forgiftningssakene beordret kroatiske helsemyndigheter at de mistenkte produktene skulle fjernes fra butikkhyller, restauranter og andre salgssteder. Bilder på sosiale nettverk antydet at de aktuelle produktene var Coca-Cola-merker.

Det har ikke vært rapporter om at Coca-Cola har tilbakekalt produkter i andre land enn Kroatia, men vi holder selvfølgelig et øye åpent.