49 år gammel hitsanger funnet død i sitt hjem: Nå er årsaken funnet

11/07/2024 09:00

Emma

Nyheter
Foto: Shutterstock.com
Foto: Shutterstock.com
Årsaken bak det altfor tidlige dødsfallet har nå kommet frem.

Verden har mistet en stemme fra et av de mest ikoniske bandene på 2000-tallet.

Shifty Shellshock, født Seth Binzer, døde tidligere denne uken i en alder av 49 år.

Ifølge bandets manager, som har bekreftet dødsfallet overfor det amerikanske mediet People, var dødsårsaken en overdose.

En kamp mot avhengighet

Manageren sier at Binzer lenge har kjempet mot avhengigheten sin, som ble forverret av Crazy Towns enorme suksess med hiten «Butterfly».

"Etter å ha kjempet mot avhengighet og Crazy Towns enorme suksess med 'Butterfly', klarte Seth Binzer aldri å komme til et nivå der han kunne takle avhengigheten sin. Vi har alle prøvd, men vi mislyktes, ellers ville Shifty fortsatt være her, sier manageren i en uttalelse.

Selv om myndighetene ennå ikke har gitt ut en offisiell dødsårsak, peker manageren på en dødelig kombinasjon av reseptbelagte legemidler og ulovlige rusmidler som årsaken til Binzers død.

Shifty Shellshock ble en del av popkulturen som frontmann i Crazy Town, som toppet de amerikanske hitlistene i 2000 med singelen «Butterfly».

Bandet udgav i alt tre album, og Binzer fortsatte sin musikalske karriere med solodebuten 'Happy Love Sick' i 2004.

Binzers liv var imidlertid ikke uten utfordringer. Han deltok i de amerikanske realityprogrammene 'Celebrity Rehab' og 'Sober House', hvor han åpenhjertig delte sin kamp med avhengighet med publikum.

I 2012 lå han i koma på et sykehus i Los Angeles, og i fjor ble han arrestert av politiet, noe som understreket de konstante kampene han møtte.