6-åring skyter lærer med ulovlig våpen: Nå er det nyheter om den grusomme episoden

17/11/2023 11:00

redaktion

Nyheter
Foto:  YouTube / OBS: Genrefoto
Foto: YouTube / OBS: Genrefoto
Nå er det nyheter om den skumle episoden.

En intet mindre enn tragisk hendelse har funnet sted i den amerikanske delstaten Virginia, der en seks år gammel gutt har skutt læreren sin med et ulovlig våpen som han hadde tatt med hjemmefra.

Denne sjokkerende episoden har vakt mye oppmerksomhet i USA, et land hvor skyting og massedrap dessverre ofte finner sted, men sjelden med så unge mennesker involvert.

Det skriver Presse-fotos.dk.

Klasselæreren, Abigail Zwerner, ble truffet i hånden og brystet, men overlevde mirakuløst og klarte til og med å evakuere klasserommet hennes i byen Newport News.

Og hennes heroiske innsats har vunnet henne stor anerkjennelse. Deretter har hun gjennomgått fem operasjoner i hånden og har saksøkt skolen for 40 millioner dollar, tilsvarende rundt 275 millioner kroner, i erstatning.

Guttens mor, en 26 år gammel kvinne, er dømt til 21 måneders fengsel for å ha hatt skytevåpen mens hun var påvirket av narkotika og for å ha avgitt falske forklaringer ved kjøpet av våpenet.

Hun er også siktet for omsorgssvikt og venter på dom i Virginia delstatsdomstol, som forventes å bli avsagt 15. desember.

Morens forsvarere legger ikke skjul på at hun bør få en mildere straff på seks måneders fengsel, noe som understreker morens dype anger og fortvilelse over hendelsen.

Dommer Mark Davis var overbevist om at bevisene mot moren var overveldende. Hun brast i gråt da dommen falt.

Denne saken understreker det alvorlige problemet rundt våpenkontroll og barns tilgang til skytevåpen i USA, samt de tragiske konsekvensene det kan få.