Advarsel fra brannvesenet: Skogbrannfare på rødt nivå

16/05/2024 11:25

Sofie

Nyheter
Genrefoto: Shutterstock
Genrefoto: Shutterstock
Nå kommer de med advarsel.

Brannvesenet i Øst-Norge bruker kreativitet for å advare mot høy skogbrannfare gjennom et dikt:

"Skal du brenne kvist eller kvast? Nyt heller solen og ta deg en rast. Tiden for åpen ild er IKKE nå. Skogbrannfareindeksen viser høyeste nivå," rapporterer Øst 110-sentralen på X.

Dette følger etter en periode med eksepsjonelt fint vær i Sør-Norge, som har resultert i økt skogbrannfare.

Meteorologisk institutt understreker alvoret ved å sende ut farevarsel på gult nivå for store deler av landet, inkludert Østlandet, Sørlandet, deler av Vestland og Rogaland, samt deler av Møre og Romsdal og Trøndelag.

Kart over skogbrannfare viser at flere områder i landet nå står i ildrødt, et tydelig tegn på den alvorlige faren som lurer. Det skriver DinSide.

Nylige hendelser bekrefter farene, med flere branner langs togskinnene på Østlandet på onsdag, potensielt forårsaket av et godstog som kjørte med bremsene på, ifølge NTB.

Læs også:

Pensjonist sparte 4000 kroner på å skru av dyrt apparat: Skurken sto i kjelleren Det kan være mye penger å spare ved å sørge for at de strømkrevende apparatene i hjemmet ikke står og bruker bort fra den dyre strømmen. Melinda fikk vite dette da hun oppdaget en enhet i kjelleren som brukte penger.
Advarsel: Drikker du for mye av dette kan det være ekstremt helsefarlig Forskere har oppdaget at det å drikke for mye av dette kan forårsake betydelig skade på leveren.