Advokaten avslører: Derfor blir Ingebrigtsen-saken utsatt

14/10/2024 06:00

Sofie

Nyheter
Foto: Wikimedia Commons
Dette skjer ikke i høst.

Advokaten til Ingebrigtsen-barna, Mette Yvonne Larsen, uttalte til Stavanger Aftenblad at saken mot friidrettstrener Gjert Ingebrigtsen neppe vil komme for retten før i 2025.

Larsen, som representerer Jakob, Filip, Henrik, Kristoffer og Ingrid Ingebrigtsen, understreker at det er svært lite sannsynlig at saken vil bli berammet denne høsten.

– Saken blir ikke berammet i høst. Det er helt usannsynlig, sier advokaten til Stavanger Aftenblad.

Gjert Ingebrigtsen står tiltalt for brudd på straffelovens paragraf 282, som omhandler mishandling i nære relasjoner. Tiltalen inkluderer påstander om vold, trusler og tvang mot et av barna i perioden fra 2018 til 2022.

Ingebrigtsen har hele tiden avvist anklagene og nekter straffskyld.

Flere saker mot ham ble henlagt i april, men fire av hans barn klaget på politiets avgjørelse. Som følge av dette har politiet besluttet å gjenoppta etterforskningen av saken som angår Jakob Ingebrigtsen.

Tidligere i høst ble Jakob avhørt på nytt, og Larsen forteller at de den 4. oktober gjennomgikk avhøret. Dokumentasjonen vil nå bli sendt til statsadvokaten, som vil avgjøre om det tas ut tiltale.

Larsen påpeker også at både hun og retten er opptatt frem til jul, og det er derfor mest sannsynlig at rettssaken vil finne sted til våren. Politiets vurdering er ennå ikke oversendt til Statsadvokatembetet, bekrefter politiinspektør Terese Braut Våge.

Nyhetsbyrået NTB har forsøkt å få en uttalelse fra Mette Yvonne Larsen uten å lykkes fredag.

Læs også:

7 grunner til at noen fryser mere enn andre Det er ikke bare vinden og været. Det kan være noen helt spesielle grunner til at du fryser mer enn andre.
Dette lar hun ligge i skoene over natten – så blir skoene på magisk vis som nye En genial metode for å gjøre skoene så gode som nye igjen har nå sett dagens lys.