Det største reservoaret på den greske øya Naxos har tørket opp, og etterlot bare gjørmete vann til skilpaddene.
I tillegg har sjøvann sivet inn i tomme brønner og skadet øyas berømte potetavlinger.
På øya Karpathos har myndighetene innført restriksjoner på fylling av svømmebassenger, mens tjenestemenn på øya Thasos prøver å få tak i en maskin som kan gjøre sjøvann drikkebart.
Ifølge Reuters har det meste av Hellas hatt lite eller ingen regn på flere måneder.
"Det har vært en intens mangel på nedbør over Middelhavet, og spesielt på Naxos er vannreservoarene våre tomme," sa øyas ordfører, Dimitris Lianos.
Millioner av turister besøker Hellas hvert år for sine gamle steder, vakre strender og klare vann. Men klimaendringer, inkludert høyere temperaturer, uregelmessig nedbør og skogbranner, truer denne viktige delen av økonomien.
I år har Hellas opplevd den varmeste vinteren noensinne, noe som har ført til uvanlig tidlige skogbranner. I forrige måned døde minst seks turister, inkludert den britiske TV-programlederen Michael Mosley, under kraftige hetebølger.
Alvorlig vannmangel på Naxos
På den fjellrike øya Naxos, som er et av de tørreste stedene i Egeerhavet med 20 000 innbyggere, er vannmangelen ekstremt alvorlig. Hver sommer besøkes øya av titusenvis av turister. De to reservoarene på øya rommer nå bare 220.000 kubikkmeter vann, som bare er en tredjedel av fjorårets nivå.
Myndighetene har anskaffet tre bærbare avsaltingsenheter for å gjøre sjøvann drikkebart. Ordfører Lianos forklarer at disse enhetene skal være nok til å dekke vannbehovet til boliger, hoteller og svømmebassenger. Bøndene vil imidlertid ikke ha tilgang til det behandlede vannet og må stole på brønner som er forurenset av sjøvann. Denne forurensningen oppstår når brønnene er så tomme at saltvann kan sive inn.
Vannkrisen i Middelhavet
Land rundt Middelhavet, inkludert Spania og Italia, tyr i økende grad til avsaltingsteknologi for å øke vannressursene sine. Til tross for dette sliter leverandørene med å møte den høye etterspørselen.
På Thasos, en øy som er grønnere enn den steinete øya Naxos, er det planer om å kjøpe en avsaltingsenhet for fremtidig bruk.
Den Hellas-baserte produsenten Sychem klarer ikke å møte alle kundebehov denne sommeren på grunn av mangel på nøkkelkomponenter og lengre produksjonstider.
"Problemet er utbredt og alt midlertidig utstyr er allerede leid ut," sa Sychem-sjef Alexandros Yfantis.