Alexander Rybak i stor sorg: "Føler meg forferdelig"

20/10/2023 12:00

Sofie

Nyheter
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Nå deler han triste nyheter.

Ifølge VG ble den folkekjære artisten Stephen Ackles gravlagt i Brevik kirke 19. oktober.

Ackles døde i september, 57 år gammel. Artisten ble funnet i sitt eget hjem, på Langhus i Norde Follo. Dødsfallet kom veldig brått på familie, venner og kjendis-Norge.

Bare noen dager før hans død holdt Ackles konsert på Rjukan, og flere konserter var ventet i løpet av høsten. Senere avslørte familien årsaken til artistens død.

– På vegne av nærmeste familie informeres det om at Stephen døde av naturlige årsaker som følge av akutt hjerteinfarkt, delte Erik Ackles i en kunngjøring til media. Han er musikerens bror.

19. oktober tok familie og venner et siste farvel med musikklegenden.

Alexander Rybak er blant dem som sørger over Stephen Ackles død.

Den tidligere Eurovision-vinneren la ut et innlegg umiddelbart etter å ha hørt om kompisens død.

Under bildet av ham og Ackles skriver 37-åringen:

«En enestående underholder, og en barndomsvenn. Disse bildene ble tatt da jeg var 16, og var fortsatt trygg på å spille stille i orkesteret. Stephen kom inn i livet mitt og viste meg hvordan jeg kan være en UNDERHOLDER, og fra det øyeblikket levde jeg for å underholde. Jeg husker hans sjarmerende personlighet, og hans ekstremt frekke humor som alle elsket. Han er hovedgrunnen til at jeg ikke er redd for å være klønete på scenen, han lærte meg å være meg selv, uansett,» skriver Rybak.

I tillegg sier Rybak at de turnerte Norge sammen og at Ackles lærte ham sanger han aldri ville ha oppdaget uten ham.

For tre år siden skulle Rybak og Ackles gjøre et show sammen, men det ble avlyst på grunn av pandemien. Det er noe som gjør Rybak trist å tenke på:

«Nå føler jeg meg forferdelig for å si «det vil alltid være nye muligheter». Det vil aldri være igjen,» forteller han.

I tillegg skriver Rybak at minnene om vennen alltid vil forbli hos ham. Kompisen lærte ham mye om livet, skriver 37-åringen.

«Jeg husker en ting han sa til meg for 20 år siden; «Du kan enten vente på at folk skal være gode, eller så kan du bare være god mot folk». Han spredte alltid energi, og på grunn av det vil energien hans leve for alltid».

I begravelsen hyllet Rybak sin gode venn når artisten Paal Flaata sang. Ved siden av spilte Alexander Rybak sangen «You'll never Walk Alone» på fiolin.

Musikeren etterlater seg to barn, en sønn og en datter. På minnesiden til Andersen Begravelsesbyrå sender storfamilien sin siste hilsen.

«Vår kjære pappa, bestefar, bror, svoger og onkel døde fra oss i sitt hjem.

«Minnet om det du var, en skatt vi alltid har».