Barbie får stor ros: Aldri sett før

26/04/2023 08:31

Emma

Nyheter
Foto: Shutterstock.com
Foto: Shutterstock.com
Barbie får mye skryt for initiativet.

Barbiedukker har i flere tilfeller vært knyttet til slankekulturen, da dukkene mener mange bidrar til idealet om at kvinner skal være slanke.

Men det må nå være en saga blott.

Dermed bekrefter pressemeldingen fra Mattel, selskapet bak Barbie-dukkene, at de lanserer en Barbie-dukke med Downs syndrom

"Vårt mål er å gjøre det mulig for alle barn å identifisere seg med Barbie, samtidig som vi oppfordrer barn til å leke med dukker som ikke ser ut som seg selv," sa Mattel International Barbie-direktør Lisa McKnight.

"Vi er stolte av å presentere en Barbie-dukke med Downs syndrom for bedre å reflektere verden rundt oss, samt å forplikte oss til å feire inkludering gjennom lek."

Dukkene, som er kjent ved at ansiktet er gjort rundere med mindre ører, samt en lengre overkropp og en kortere kropp, er laget i samarbeid med National Down Syndrome Society (NDSS)

"Det betyr så mye for samfunnet vårt at de for første gang kan leke med Barbie-dukker som ser ut som dem," sier NDSS-direktør Kandi Pickard.

Pressemeldingen sier ingenting om hvorvidt den nye Barbie-dukken vil bli solgt i Norge.

Læs også:

Pensjonist sparte 4000 kroner på å skru av dyrt apparat: Skurken sto i kjelleren Det kan være mye penger å spare ved å sørge for at de strømkrevende apparatene i hjemmet ikke står og bruker bort fra den dyre strømmen. Melinda fikk vite dette da hun oppdaget en enhet i kjelleren som brukte penger.
Advarsel: Drikker du for mye av dette kan det være ekstremt helsefarlig Forskere har oppdaget at det å drikke for mye av dette kan forårsake betydelig skade på leveren.