Barn fant piller i barnehagen: inneholdt narkotika

17/09/2024 19:04

Yvonne

Nyheter
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Nå er analysene av pillene som barnehagebarna puttet i munnen klare.

Denne uken fant noen barn i en barnehage i Trondheim noen grønne piller som de puttet i munnen. Nå viser analysen at de inneholdt flere narkotiske stoffer.

Det gunne gått fryktelig galt i en barnehage i Trondheim tidligere denne uken. Da fant nemlig to barn noen spennende små grønne piller inne på barnehagens område som de puttet i munnen. Politiet mistenkte at pillene var narkotika, og har sendt dem til analyse.

MDMA og kokain-lignende stoff
Nå har resultatet av undersøkelsene kommet. Farmakologene har funnet spor av til sammen tre stoffer fra narkotikalista. Det melder Adresseavisen.

"Pillene domineres av MDMA", sier avdelingssjef Trond Oskar Aamo ved avdeling for klinisk farmakologi ved St. Olavs hospital til avisen og legger til:

"Vi har også funnet et stoff som heter klormetkatinol, et stoff med kokainlignende egenskaper. I tilegg er det funnet noe ketamin, men vi vet ikke om det kan skyldes forurensning etter å ha ligget i samme pose."

Ingen symptomer på forgiftning
Politifaglig etterforskningsleder Tor Eirik Børstad ved Felles Straffesaksinntak i Trøndelag politidistrikt, sier til Adresseavisen at de tirsdag ikke vet noe om hvem som har lagt fra seg tablettene i barnehageområdet eller hvordan de havnet der.

Barna spyttet heldigvis pillene fort ut igjen. De ble sendt i ambulanse til legevakten hvor de ble undersøkt av helsepersonell, og har ikke fått symptomer på forgiftning.

Etter søk med politihund i barnehagen, ble det ikke funnet flere piller.

Kjempeskremmende
"Dagen startet som vanlig. Det ble gjort en digital sjekk av området før ungene fikk gå ut. Etter en liten stund kom to barn bort til den ene ansatte for å vise hva de hadde funnet. Den ansatte reagerte med en gang og fant også en pose som tablettene mest sannsynlig har ligget i", forteller Liv Uhlin-Hansen som er daglig leder i Stiftelsen Aurora som eier barnehagen hvor tablettene ble funnet til NRK.

Tablettene skal ha befunnet seg under noen busker på området.

Like etter ble ungene samlet, forklarer Uhlin-Hansen. Og det var da det kom fram at noen hadde smakt på stoffet, men raskt spyttet det ut.

Uhlin-Hansen sier man tidligere har funnet brukerutstyr på barnehagens uteområde, men aldri tabletter. Hun synes opplevelsen er svært skremmende, og vil gå gjennom barnehagens rutiner etter hendelsen.