Bekymrende nye tiltak: Norsk ferieparadis gjeninnfører munnbind

15/01/2024 21:00

Sofie

Nyheter
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Nå er det nyheter fra et av nordmenns favorittsteder.

Canariavisen fortalte tidligere denne uken at helsemyndighetene på Kanariøyene har innført maskepåbud ved apotek, legekontor, private sykehus og offentlige sykehus.

- Helsemyndighetene annonserte at de iverksetter tiltak for å bremse epidemien av luftveisinfeksjoner som raser på øygruppa, så vel som på fastlandet, skriver avisa.

Avisen opplyser at tiltaket ble innført tirsdag 9. januar, og at det vil vare til antallet smittede har gått ned.

Nettavisa sier også at de høye smittetallene har ført til kollaps i primærhelsevesenet og på sykehus etter en økning i infeksjoner på over 40 prosent den siste måneden.

Avisen skriver også at den registrerte forekomsten av influensa var 1.254 tilfeller per 100.000 innbyggere den siste uken i 2023. I tillegg skal det være en 200 prosent økning i salget av antigentester.

Ifølge FHI finnes det et stort utvalg av hurtige antigentester for selvtesting. Det er opplyst at testens pålitelighet er påvirket av testens kvalitet, brukervennlighet og hvordan den har vært oppbevart frem til og etter salg.

I slutten av desember skrev Dagbladet at den smittsomme mageinfeksjonen norovirus har spredt seg på flere hoteller sør på Gran Canaria, og at den rammet mange turisters julefeiring.

En av turistene ga følgende beskrivelse til den svenske avisen Aftonbladet:

– Folk kaster opp overalt: i resepsjonen, ved bassengene og på restaurantene. Apollo bekreftet overfor den svenske avisen at flere av passasjerene deres var syke.

Pressesjef Martina Krantz opplyste at Apollo følger utviklingen nøye.

– Hotellet har utvidet sine rengjøringsrutiner og vi råder alle våre reisende til å være ekstra nøye med håndhygiene. Og er du syk, må du unngå å være blant andre, sier hun til avisen.