Biden tar drastisk skritt: Stenger grensen til Mexico

12/06/2024 09:00

Emma

Nyheter
Foto: Wikimedia Commons
Foto: Wikimedia Commons
Joe Biden har nylig avslørt at grensen til Mexico vil bli stengt.

USAs tidligere president Donald Trump kjempet lenge for å bygge en mur og stenge grensen mot Mexico så mye som mulig, og selv om muren hans aldri ble ferdig, viser det seg nå at hans etterfølger også har planer om å stenge grensen.

Det melder flere internasjonale medier, deriblant TV 2.

USAs nåværende president, Joe Biden, har nylig avslørt på en pressekonferanse at grensen mellom Mexico og USA vil bli stengt; Men bare midlertidig.

Biden kaller nedleggelsen et «nødvendig skritt» i kampen mot den voldsomme innvandringen fra Mexico til USA.

Biden startet talen med å kritisere republikanerne for ikke å være en del av avtalen.

– Vi har ikke tid til det politiske spillet i Washington, og det har heller ikke det amerikanske folket, sa han med henvisning til sin første dag som president, der han lovet sikkerhet i USA.

Stengt allerede i kveld

Biden har ikke spesifikt avslørt når den midlertidige stengingen av grensen trer i kraft, men ifølge flere internasjonale medier vil det skje når antallet daglige migranter overstiger 2.500, og i så fall vil det skje allerede ved midnatt.

Antallet af migranter, som strømmer fra Mexico til USA, er nemlig ifølge CNN allerede overskredet det tal.

Alt tyder på at grensen vil bli stengt i kveld, og den vil først bli gjenåpnet når antallet daglige migranter er på et nivå der «det amerikanske systemet trygt og effektivt kan håndtere grenseoperasjoner».

Ifølge flere medier er dette nivået på 1500 migranter per dag.

I tillegg til å komme med den drastiske kunngjøringen, brukte Biden også tid på å rose den meksikanske staten for deres arbeid for å stoppe strømmen av migranter mot USA, og da hadde han også plass til en stikkpille for sin motstander i presidentvalget, Donald Trump.

Han understreket at under hans presidentperiode vil barn og familier aldri bli skilt ved grensen, slik det skjedde under Trumps siste presidentperiode.

Under Bidens presidentskap har mer enn 6,4 millioner innvandrere blitt pågrepet ved grensa til Mexico for å ha forsøkt å snike seg ulovlig inn i USA.