Bilekspert avslører: Slik reduserer du risikoen for at bilen din blir stjålet

16/01/2024 23:00

Emma

Nyheter
OBS Arkivfoto. / Foto: Shutterstock.com
OBS Arkivfoto. / Foto: Shutterstock.com
Det var i hvert fall noen ting på listen jeg ikke hadde tenkt på!

Å få bilen stjålet er en sjåførs verste mareritt. I en tid da biltyverier øker, er det en rekke ekstra tiltak og strategier å vurdere når det gjelder å beskytte kjøretøyet ditt.

Bileksperter hos Swansway Motoring Group har delt sine beste tips til hvordan du kan styrke sikringen av kjøretøyet ditt mot tyveri – inkludert en overraskende teknikk.

En av de mulige årsakene til det økende antallet biltyverier er antallet biler som nå har nøkkelfri adgang – noe som gjør dem lettere tilgjengelige.

Visuell avskrekking

En overraskende avskrekkende er å holde bilen ren og ryddig. Eksperten sier: "Tyver ser ofte etter forsømte biler. En rotete bil gjør det nok mer sannsynlig at tyvene forventer at verdisaker skal være gjemt i bilen.

\u2012 Å tilpasse bilen med unike funksjoner som subtile markeringer eller modifikasjoner kan også avskrekke tyver. Personalisering gjør kjøretøyet mindre attraktivt for raskt og diskret tyveri, da det er lettere å identifisere kjøretøyet under et søk.

– Synlige sikkerhetstiltak, som rattlås, kan virke gammeldagse, men den visuelle tilstedeværelsen alene kan ha en sterk avskrekkende effekt, sier eksperten.

– Når en tyv leter etter et mål, kan synet av en fysisk lås virke avskrekkende, da det utgjør en ekstra tidkrevende hindring.

Parkering

Strategisk parkering er noe som enhver bileier bør praktisere.

Parkering i travle områder eller gater der det er konstant aktivitet, fungerer som et naturlig avskrekkende middel, og reduserer sjansene for at akkurat din bil blir målrettet.

"Et godt opplyst område eller parkeringsplass med overvåking har en virkningsfull effekt, og skaper et beskyttende miljø rundt kjøretøyet ditt," forklarer ekspertene.

Nøkkelfrie biler

Hvis du eier en nøkkelfri bil, ikke få panikk og anta at kjøretøyet ditt er lett byttedyr. Selv om sikkerheten kan forbedres, er det forebyggende tiltak som er tilgjengelige nå.

– Antistatiske poser er et enkelt, men svært effektivt verktøy. Ved å skjerme bilnøklene dine mot eksterne signaler, forhindrer disse posene ekstern signalavskjæring. Fjernsignalavlytting er en vanlig metode som brukes av moderne tyver for å få tilgang til kjøretøy uten å måtte bruke den fysiske nøkkelen, sier motoreksperten.