Bilekspertens 5 tips for å kjøre trygt i regnet: Nummer 3 er å holde fingrene unna denne knappen

25/10/2023 18:00

Sofie

Nyheter
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
I en tid da regnet pøser ned fra himmelen, er det greit å kjenne bilen din før du går ut i trafikken.

Det er viktig å være forberedt og være ekstra forsiktig når du kjører i kraftig regn, da risikoen for en ulykke øker i vått vær. Heldigvis for oss er det visse knapper som kan hjelpe sjåfører med å holde seg trygge.

Bilekspert og TikTok-bruker @chequanxiaoqiao, som jevnlig deler smarte biltriks på den sosiale medieplattformen, forklarer: "Når du kjører på regnværsdager, slår 90 prosent av folk bare på vindusviskerne."

Regn og tåke påvirker imidlertid den sentrale kjørevisningen i stor grad, så sjåfører bør alltid slå på frontrutens defrosterfunksjon.

Bileksperten oppfordrer bilistene til å gjøre dette «så snart du setter deg inn i bilen», da dette vil sikre fri sikt under kjøringen.

Hold deg unna denne knappen

Det kanskje viktigste rådet av alle er imidlertid en knapp du absolutt må holde deg unna.

I tips nummer tre av videoen viser TikTok-brukeren en knapp på bilens dashbord som har en illustrasjon av en bil som svaier fra side til side.

Eksperten forklarer at dette er bilens stabiliseringssystem, og at det øker risikoen for feilkjøring betraktelig dersom du slår den av når du kjører i regnvær.

Flere gode tips og triks

Eksperten fortsetter med det gode rådet: «Sørg også for å slå på kjøretøyets tåkelys, da tåkelysenes gjennomtrengningskraft er spesielt sterk og kan forhindre påkjørsler bakfra».

Til slutt, når det regner, samler det seg vann på speilene og "mange tror at bilen deres ikke har speilvarmefunksjon."

Eksperten avslører imidlertid at sjåførene bare trenger å "slå på bakrutedefrosterfunksjonen og linsen vil automatisk varmes opp." Før du kjører i kraftig regn, anbefalte RAC (det engelske svaret på FDM.red) følgende:

  1. Sjekk at vindus viskerne dine fungerer som de skal

  2. På eldre kjøretøy kan det være lurt å oppgradere til såkalte 'aero' viskerblader, som er mer effektive til å fjerne vann fra frontruten, spesielt i høy hastighet

  3. Prøv å fylle drivstoff før du setter av gårde, siden det å stå fast i trafikken vil øke drivstofforbruket

  4. Lytt til lokale nyhetssendinger for å holde deg oppdatert på veistenginger, flom og værmeldinger

  5. Ta med mobiltelefon i tilfelle problemer under reisen

  6. Sjekk at dekkene dine har anbefalt lovlig mønsterdybde, slik at du kan være sikker på at du har nok grep på veiene