Bør tørketrommel døren stå åpen eller lukket etter bruk? Her har du svaret

29/12/2023 12:00

Sofie

Nyheter
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Tenker du på det?

Du har sikkert hørt at det er lurt å la vaskemaskin døren stå åpen når den ikke er i bruk. Men hva med tørketrommelen din? Er det nødvendig å la tørketrommel døren stå åpen selv etter at klærne er tørre og tatt ut?

Selv om det er en betydelig forskjell i fuktighetsnivåer mellom en vaskemaskin og tørketrommel, kan dette enkle ekstra trinnet ha en positiv innvirkning på levetiden til begge maskinene.

Kort sagt: ja, det anbefales å holde tørketrommel døren åpen når den ikke er i bruk.

Hvorfor må døren være åpen?

Årsakene ligner veldig på å la lokket på vaskemaskinen stå åpent. Dette kan bidra til å vedlikeholde maskinen din og sikre at den fungerer effektivt.

Den primære grunnen til å la tørketrommel døren stå åpen er å la fuktighet og varme slippe ut.

Selv om det ikke er like mye fuktighet i en tørketrommel som i en vaskemaskin, er det likevel nok, og selv små mengder restfuktighet kan føre til problemer som mugg, mugg og rust.

Det kan også resultere i vond lukt som lett kan overføres til klærne dine hver gang du bruker tørketrommelen.

I tillegg til lukt, mugg og mugg, kan eventuell gjenværende fuktighet i tørketrommelen forårsake bakterievekst, noe som kan være skadelig for hjemmet ditt og familiens helse.

Kan skade maskinen

Skade på maskinen er en mulighet, spesielt hvis vannet ditt er hardt. Kalk kan samle seg inne i maskinen over tid og blokkere visse deler av den.

I en vaskemaskin kan dette føre til blokkering av vannveier, mens det i en tørketrommel kan gi lengre tørketider og flere sykluser, noe som ikke er miljøvennlig eller bra for maskinen.

Når det gjelder å bli kvitt varme, vil det også kjøle ned ting raskere hvis døren er åpen. Hvis du lukker døren etter at du har tatt av klærne, kan varmen forbli inne og potensielt skade maskinen.

Ventilasjon er din venn

God ventilasjon er viktig. Det anbefales derfor å la både vaskemaskin- og tørketrommel dørene stå åpne, og det kan til og med være lurt å la vaskeroms døren stå åpen for å bedre luftsirkulasjonen og hindre fukt- og varme oppbygging.

I tillegg til å la dørene stå åpne, er det også viktig å vedlikeholde tørketrommelen ved å rengjøre ventilene regelmessig for å unngå blokkeringer.

Hvis du opplever problemer med tørketrommelen din, ikke nøl med å kontakte en vedlikeholdstjeneste for profesjonell hjelp.

Kilde: Lifesavvy