Brannvesenet med kraftig advarsel: Skal ofte svært lite til

14/12/2023 14:00

Emma

Nyheter
Foto: Bergen Brannvesen
Foto: Bergen Brannvesen
Nå kommer brannvesenet med en kraftig advarsel.

For mange er julepynt helt avgjørende for å få julestemningen i desember, og det er nok mange kreative sjeler som liker å sette sammen eller lage egen juledekorasjon.

Det er uansett veldig viktig å være forsiktig, spesielt siden jula er kjent for å være høysesong for boligbrann.

Nå er det Bergen brannvesen som advarer etter at en julekrybbe tok fyr i en leilighet søndag ettermiddag.

Det skriver BT.

Unngå dette

Kommunikasjonsleder i Bergen Brannvesen, Trine Sommerlade, forteller til DinSide at i dette tilfellet ble julekrybba antent av et telys som var plassert i eller ved siden av julekrybba.

- Man bør absolutt unngå å kombinere levende lys med brennbare juledekorasjoner. Det skal ofte svært lite til før det tar fyr, og da kan det i verste fall utvikle seg til å bli en full boligbrann. 

Advarer mot trend

Kommunikasjonslederen trekker fram at statistikken viser at antall branner i stue øker betraktelig i desember.

Trine Sommerlade advarer også mot en spesiell interiørtrend, som går ut på at folk henter inn tørre kongler, knusktørr mose og grener fra naturen for å dekorere til jul.

- Problemet er at de også plasserer levende lys midt oppi «skogen» på bordet. Det ser pent ut og mange synes det skaper stemning, men det er svært brannfarlig. Folk må gjerne være kreative og gjøre det fint til jul, men pass på brannsikkerheten og unngå levende lys sammen med slike dekorasjoner!