Bruker bare skjeen: Slik holder hun isbitene kalde i iskaffen

31/05/2024 17:00

Sofie

Nyheter
Foto: Wikimedia Commons
Foto: Wikimedia Commons
Hun har overrasket mange på nett med det smarte trikset.

Hvis du noen gang har prøvd å lage iskaffe hjemme, vet du at utfordringen ligger i å kjøle kaffen raskt ned uten å smelte isen.

Men en brukervennlig løsning er nå presentert av en kreativ nettbruker.

TikTok-bruker Hanna Watkins har delt en video på @hannwat-kontoen sin som viser hvordan du enkelt kan lage iskaffe uten å smelte isbitene med en gang.

Trikset går ut på å plassere en metallskje i glasset med isbitene. Ifølge Hanna absorberer skjeen varmen fra kaffen, og forhindrer at isen smelter umiddelbart. Hun skriver i videoen sin: «Hvis du legger en metallskje i midten av isen og heller kaffen i, vil skjeen absorbere all varmen og isen din vil ikke smelte».

Når kaffen er hellet over isen, kan skjeen brukes til å røre før den fjernes, noe som resulterer i en perfekt kald iskaffe. Du kan deretter tilsette melk hvis du foretrekker en islatte, eller nyte den svart som et kaldt brygg.

Du kan se trikset i videoen under artikkelen.

"Det er genialt"

Brukerne på TikTok ble imponert over hacket. En person skrev: "Det er genialt!" En annen kommenterte: "Wow, jeg vil absolutt tipse deg," mens en tredje sa: "Noen burde gifte seg med deg for dette."

Noen har også foreslått alternative metoder, som å helle melk i glasset før kaffen for å unngå å bruke skjeen. Men hvis du ikke vil ha en melkeaktig kaffe, er ikke denne metoden ideell. En annen bruker hevdet at hacket kunne gjøre kaffen mer bitter, ettersom rask avkjøling kan "sjokkere" kaffen og endre smaken.

I stedet foreslo de å kjøle kaffen sakte ved først å tilsette melk og deretter helle den over isen.

Uansett hvilken metode du velger, kan disse tipsene hjelpe deg med å lage den perfekte iskaffen hjemme uten å smelte og fortynne isen.